Angliában az iparági résztvevőket is bevonnák a kriptoszabályozásba

-

A brit parlament összpárti, digitális eszközökkel foglalkozó munkacsoportja, az APPG nemrégiben bejelentette, hogy hamarosan bemutatják a terveiket, amelyek alapján megvalósítanák az ország kriptoiparának a szabályozását.
Az információgyűjtési szakaszban viszont meg akarják hallgatni, hogy mi az iparág szereplőinek a véleménye az egyes területekről, amelyek a kriptopénzek és a digitális eszközök törvényi kereteinek kapcsán szóba kerülhetnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A csoport bevallottan elkötelezett abba az irányba, hogy a szigetországot az elképzeléseiknek megfelelően, globálisan is vonzó kriptobefektetési célponttá változtassák.
A munkacsoport úgy véli, a következő hónapok során elegendő adatot tudnak gyűjteni, főleg, mert a nyilvánosság, a lakosság is megoszthatja az információit, nézeteit.
Emellett viszont kifejezetten kíváncsiak az iparági szereplők, a kriptós cégek, szakértők, kapcsolódó hivatalok mondanivalójára.
Az előzetes időszak lezárultával az APPG a tervek szerint egy mindenre kiterjedő jelentést tud majd összeállítani, amelyben ki tudják fejteni az eredményeiket, meglátásaikat. Az összeállított anyagot a tervek szerint a Pénzügyi Bizottság is megkapja.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Izgalmas idők a kriptoiparban

Lisa Cameron, az APPG elnöke elmondta, a jövőbeni szabályok kialakításánál a már meglévő nemzetközi példákat is megfontolják, de természetesen elsődlegesen a pénzügyi bűnözés csökkentése és a befektető-védelem a fő cél.

„Az Egyesült Királyság kriptoipara egyre nagyobb lakossági érdeklődésre tart számot, és a törvényhozók is egyre jobban odafigyelnek, hiszen növekszik a kriptotulajdonosok száma, az elmúlt pár évben pedig ez még szembetűnőbb. Vízválasztónál járunk az iparág tekintetében, hiszen a szabályozók világszerte most gondolják át, hogy hogyan is álljanak hozzá a kriptóhoz, hogyan szabályozzák.”

A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy aki szeretné megosztani a nézeteit a szabályozással kapcsolatban, hivatalos email segítségével teheti ezt meg, szeptember 5. előtt.
A bizottság ráadásul nem csak egyéni, lakossági hozzászólásokat vár, de ugyanígy elfogadja a területhez kapcsolódó kutatásokat, felméréseket, vállalati jelentéseket és elemzéseket is.

Olvastad már? Szivárvány és S2F – modellek, amelyek elbuktak a kriptotélben

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Arthur Hayes fokozatos emelkedést jósol 70.000 dollárra

Az ex-BitMEX vezérigazgatója, Arthur Hayes megosztotta véleményét, amely szerint a Bitcoin elérhette a helyi mélypontját, és a következő hónapokban fokozatos emelkedés várható. Előrejelzései a közelmúltbeli...

Elstartolt a bitcoin ETF Hong Kongban, de ami történt, az sokakat meglepett

A januári indulást követően az amerikai ETF-ekből származó intézményi tőkebeáramlás jelentős részét képezte a bitcoin jelenlegi rekordárfolyamának elérésének, 74 ezer dollárnál. Február 15-ig a bitcoin...

ImmutableX (IMX) technikai elmezés 05.03.

Prémium ImmutableX (IMX) A kriptopénz-iparág már a második egymást követő napon mutatott pozitív árfolyammozgást az értékelés tekintetében, 3,37%-os emelkedést rögzítve az elmúlt 24 órában, ami a...

Bitcoin (BTC) árfolyam áttekítés 05.03.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) a kulcsfontosságú keresleti zóna alá süllyedt a 60.000 dollárnál. Ez a terület sakkban tartotta az eladókat, de végül engedett. A CrypNuevo...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!