30 millió dollárra büntették a Robinhoodot New Yorkban

-

Az állam pénzügyi hatósága jelentős hibákat talált a Robinhood pénzmosás elleni, kiberbiztonsági intézkedéseiben, így 30 millió dolláros bírsággal sújtotta a céget.
A bejelentés szerint a Robinhood megsértette a virtuális pénzek szabályozásáról, a pénzátutalási szabályozásokról, a tranzakció-felügyeleti szabályozásokról, és a kiberbiztonsági szabályozásokról szóló törvényeket, amelye New York államban érvényesek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Adrienne A. Harris, a hivatal egyik képviselője a sajtónak részletesebben is beszélt az ügyről, elmondva, hogy a cég nem fordított elegendő erőforrást, sem pedig figyelmet arra, hogy meg tudjanak felelni a szabályozói elvárásoknak.

„Ahogyan a Robinhood növekedett, elmulasztották fejleszteni az infrastruktúrájukat, amelyek a szabályozásoknak való megfelelést biztosította volna. Ezek a hiányosságok jelentős mértékben sértik a pénzmosás elleni és kiberbiztonsági szabályokat. Ezek a hiányosságok ráadásul a menedzsment és a vezetőség részéről is megnyilvánultak, a vállalat felsőbb szinten sem tudott megfelelni az előírásoknak.”

A 30 milliós bírság mellett arra is kötelezték a céget, hogy vegye igénybe független szakértők szolgáltatásait, akik ki tudják alakítani, és végre tudják hajtatni a szabályoknak való megfeleléshez szükséges, mindenre kiterjedő üzletviteli megoldásokat, módszereket.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

New York 2019-ben adta ki a Robinhood számára a pénzátutalási, kriptokereskedési tevékenységhez szükséges engedélyeket, amelyek lehetővé teszik, hogy a vállalat törvényesen vásároljon, eladjon, és tároljon virtuális valutákat, többek között bitcoint, ethert, litecoint.
A Robinhood népszerű, hiszen jutalékmentes kereskedési lehetőséget kínál az app használóinak, a kriptobefektetőknek.
Az appon belül a bitcoin mellett több kriptó kereskedésére is lehetőség van, a népszerűbbek közé tartoznak az ETH, DOGE, LTC, vagy éppen az UNI token.

Olvastad már? Solana-hack: CZ szerint náluk biztonságban lennének a pénzeszközök

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!