A medvepiac ellenére is csúcsokat dönt a Bitcoin Lightning Network kapacitása

-

Újabb mérföldkövet lépett át a Bitcoin Lightning Network (LN), a jelek szerint a piaci körülmények ellenére sem lassul a növekedése.
A hálózat kapacitása a tavaly novemberi, 69 ezer dolláros árfolyam mellett mért értékhez képest 34,6%-kal növelte a lekötött bitcoin mennyiségét, amely így elérte a 4290-et.

A nyilvános, bárki által használható csatornákban így mára jelentősen több bitcoin mozgatható. Különösen figyelemre méltó ez a bitcoin, és az egész kriptoipar visszahúzódásának a fényében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Lightning Network növekedése

Az erősödést sokan annak tudják be, hogy egyre növekszik a protokollba vetett bizalom, és egyre jobban használható.
A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a technológia kezd a beérett fázisba jutni.
A Lightning Network egy úgynevezett második rétegű megoldás, amely a tranzakciók skálázására szolgál, gyorssá és olcsóvá téve azokat. Ennek köszönhetően egyre több felhasználási területet tud meghódítani.
El Salvado, az első ország, ahol hivatalos fizetőeszközként ismerték el a bitcoint, bevallottan azért döntött így, mert a Lightning Network segítségével a Bitcoin már a hétköznapokba is könnyen használható.
Ahogy növekszik a kapacitás, úgy még tovább bővül a felhasználási kör, és ezzel együtt növekszik az eszközosztály adopciója is.
A várakozások szerint ez fogja majd végül teljesen a mainstream részévé tenni a bitcoint, amellett, hogy értéktárolóként is egyre jobban terjed.
A Lightning Network hatásairól már a Federal Reserve Cleveland-i részlege is végzett felmérést.

„Jelentős összefüggést találtunk a LN fejlődése, és a Bitcoin hálózat telítettsége között, amely azt sugallja, hogy a LN játszik szerepet a hálózat hatékonyságának a növelésében, a bitcoin fizetőeszközként való elterjedésében. Ezt nem tudjuk más tényezővel magyarázni, nem az igény változásával van összefüggésben, és nem is a SegWit bevezetésével.”

Rövid távon jól néz ki a BTC grafikonja. A rekordárfolyamról 70%-osnál is nagyobb visszahúzódást láthattunk, és a 20 ezer dollár környéki régiókban tartózkodik az árfolyam.
Jelenleg kisebb mértékű, pár százalékos emelkedésben van az ár, amely jó hangulatot eredményez a tőzsdén.
Az árfolyamban tapasztalható nehézségek ellenére is elmondható, hogy a Lightning Network fejlesztése nem szünetel, és a hálózat új csúcsat hódít meg időről időre.

Olvastad már? Freddy Zwanzger: eddig minden Ethereum-gyilkos elbukott

Forrás: finbold.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!