Freddy Zwanzger: eddig minden Ethereum-gyilkos elbukott

-

„Egyetlen Ethereum-gyilkos sem volt sikeres a régi időkből, és nem számítok arra, hogy bármelyikük is sikerrel járjon” – mondta a Blockdaemon Ethereum-vezetője a Cointelegraph-nak.
Freddy Zwanzger, a Blockdaemon ETH-ökoszisztémájának vezetője úgy véli, hogy az Ethereum az elkövetkező években is meg fogja tartani vezető pozícióját a kriptoökoszisztémában, köszönhetően az okosszerződések platformjaként való hasznosságának és a hálózat fúziót követő frissítéseinek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Zwanzger a Cointelegraph-nak az Ethereum Community Conference (EthCC) során ezen a héten tartott konferencián beszélt:

„Továbbra is vezető szerepet fog betölteni. Úgy értem, nyilvánvalóan ez az első és legfontosabb okosszerződés-platform, és ez nem fog változni”.

A Blockdaemon egy intézményi szintű blokklánc-infrastruktúra platform, amely csomópontüzemeltetést és infrastrukturális eszközöket kínál blokkláncprojektek számára.
A Blockdaemon munkatársa célba vette az úgynevezett „Ethereum-gyilkosokat” – a konkurens első rétegű blokkláncokat – is, amelyek megpróbálták ledönteni az Ethereumot vezető pozíciójából, de nem jártak sikerrel.

„Egyetlen Ethereum-gyilkos sem volt sikeres a régi időkből, és nem számítok arra, hogy bármelyikük is sikerrel járjon.”

Az „Ethereum-gyilkosokként” emlegetett kriptoprojektek közé tartozik többek között a Solana, a Cardano, a Tezos és a Polkadot. Számos ilyen blokklánc alacsonyabb díjakkal és gyorsabb tranzakciókkal kecsegtet, de kevesebb aktív fejlesztővel rendelkezik, és bizonyos blokkláncoknál kisebb hangsúlyt fektetnek a decentralizációra.
A mai napig egyiknek sem sikerült kiszorítania az Ethereumot a piaci tőkeértéket tekintve a második helyről. A Cardano és a Solana jelenleg a nyolcadik és kilencedik helyen áll, a Polkadot a 11., míg a Tezos a 37. helyen szerepel a Coinmarketcap szerint.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Zwanzger úgy véli, hogy a közelgő egyesülés tovább fogja lendíteni az Ethereumot előre és felfelé a technológia és az ár tekintetében.
„Nagyon sok jó dolog van benne, mint például a környezetbarátiság, [és] mindenféle dolog, ami sok ember számára előnyös. A stake-elés lehetőségével még vonzóbbá válik” – mondta.

„Az erő és az elkötelezettség jele, hogy az útiterv megvalósul.”

Az Ethereum Merge magában foglalja az energiaigényes proof-of-work (PoW) bányászati konszenzusról a proof-of-stake (PoS) modellre való áttérést, és az előzetes tervek szerint szeptember 19-e körül kerül bevezetésre.
Zwanzger azonban elismerte, hogy az Ethereum nagy jövőbeli kihívása továbbra is a skálázhatóság lesz.

„Az Ethereum eredeti ütemterve a shardingra összpontosított, de ez már nem annyira van így. Most egy roll-up-központú útitervünk van, tehát a skálázás egy második rétegű megoldásokon keresztül történik”.

A „proof-of-work” konszenzusmodell jelenleg lehetővé teszi, hogy a blokklánc másodpercenként 15-20 tranzakciót (TPS) dolgozzon fel a Blockchair adatai szerint.
A másodpercenkénti tranzakciók számának kvantumugrása valamikor 2023-ban várható, amikor az Ethereum-hálózat bevezeti a shardingot.
A sharding egy többfázisú fejlesztés, amely az Ethereum skálázhatóságának és kapacitásának javítását szolgálja azáltal, hogy a teljes hálózatot több részre osztja a hálózati kapacitás növelése érdekében.
A sharding kéz a kézben fog működni a második rétegű megoldásokkal a hálózat skálázhatóságának további „felturbózása” érdekében.
A shardingot követően Vitalik Buterin társalapító állítása szerint a hálózat akár 100.000 TPS tranzakciós sebességre is képes lesz.

Olvasatad már? Csökken a félelem a kriptopiacon

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!