Az oroszoknál börtön járhat a kriptós pénzmosásért

-

Az orosz hatóságok bejelentették, hogy ezentúl sokkal jobban odafigyelnek azokra, akik a különböző kriptopénzes csalásokból származó pénzeket mossák tisztára, hiszen nekik is börtönben lenne a helyük.
A helyi szlengben csak „dropper” néven emlegetett személyek azok, akik az illegálisan megszerzett kriptókat elfogadják fizetségként, számlára vagy kriptotárcába utalva, és helyette másik, úgymond tiszta pénzt küldenek vissza.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Belügyminisztérium több más szervezettel együttműködve így azt reméli, hogy az ilyen dolgokban érdekeltek számát csökkenteni tudják a büntetőjogi felelősség kiterjesztésével.
A dropperek fontos szerepet töltenek be a különböző csalások esetén, hiszen az elkövetők rajtuk keresztül tudják kivenni a megszerzett pénzt. Néhány esetben a dropperek még csak nem is tudják, hogy a kapott pénz lopásból vagy csalásból származik, de ez nem mentesít senkit a felelősség alól.
Roman Bubnov, a nyomozati részleg helyettes vezetője úgy nyilatkozott, a hatóságok azt szeretnék, ha az ilyen esetek résztvevői ugyanúgy felelősségre vonhatókká válnának a törvény előtt, mint maguk az elkövetők.
Ha pedig ez megtörténik, akkor több éves börtönbüntetés is lehetséges az elítéltek számára. A helyi jogi vállalatok szerint az ilyen esetek különálló bűncselekményként lennének beszámítva, így a bíróságok számára lehetővé válna, hogy a lehető legmagasabb büntetést szabják ki.
Az oroszok még nem rendelkeznek a kriptoipar minden részletre kiterjedő szabályozásával, de idén őszre újabb törvénycsomag várható a területen. Idén májusban a központi bank azt nyilatkozta, hogy az év első negyedévében felderített piramisjáték-ügyek több, mint a fele kriptopénzes vonatkozásokkal is bírt
Júniusban az Állami Duma, az orosz parlament alsóháza elé került egy törvényjavaslat, amely büntetné az engedély nélküli token-kibocsátást.
A javaslatot a Pénzpiaci Felügyelőbizottság elnöke, Anatoly Aksakov adta be, aki már egy ideje részt vesz az ország kriptós szabályozásának a kidolgozásában.

Olvastad már? Mi határozza meg a Bitcoin árát?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

JPMorgan Bitcoin figyelmeztetést ad ki

A JPMorgan amerikai bankóriás figyelmeztette a kriptopénz-befektetőket, hogy a Bitcoin még nincs túl a nehezén A JPMorgan amerikai bankvállalat továbbra is óvatos álláspontot képvisel a kriptovalutákkal...

Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

A május friss fejleményeket hoz a kriptopénzek piacán, több kulcsfontosságú szereplő is jelentős lépésekre készül. A befektetők élénken figyelik a trendeket, ahogy a 2024-es bikafutás...

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!