A Duke Energy Vállalat a bitcoin-bányászati lehetőségeket tanulmányozza

-

A Duke Energy Corporation az Egyesült Államok második legnagyobb energiavállalata, a vezető elemzőjük, Justin Orkney pedig nemrégiben elmondta, hogy megvalósíthatósági tanulmányt készítettek a bitcoin-bányászatról.
Orkney egy interjúban beszélt erről, amelyben több témát is körüljártak, mint amilyen például a bitcoin felhasználási módjai, vagy a többi izgalmas lehetőség.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tanulmányban főleg annak mentén járták körbe a bányászat kérdését, hogy a felhasználók hogyan segíthetnek az áramhálózat stabilizálásában a túltermelés, vagy a csúcsfogyasztás periódusaiban.

„Nagy lehetőséget látunk abban, hogy partnerségre lépjünk az ilyen fogyasztókkal, de még csak a koncepciót vizsgáljuk. Saját tanulmányokat végzünk a bitcoin-bányászattal kapcsolatban, amely rugalmasan tud alkalmazkodni a hálózaton rendelkezésre álló energiamennyiséghez.”

Orkney szerint a bányászat rendkívül hasznos lehet energetikai szempontból, és azt is elmondta, hogy már most is együtt dolgoznak több bányásszal.

„Már most is vannak bányász ügyfeleink, akik önkéntesen csatlakoztak a tesztprogramhoz. Most a résztvevők az év meghatározott időszakaiban, óráiban jelentős mértékben visszafogják a fogyasztásukat, ezeket az alkalmakra hivatkozunk eseményekként.”

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A bányászat stabilizálja a hálózatot

Az USA esetén az áramrendszer, a transzformátorok és a kábelek többsége húsz évesnél is régebbi. A bányászok ki tudják egyenlíteni az ingadozásokat.
A csúcsfogyasztás óráiban leveszik a teljesítményüket, mikor viszont lecsökken a hálózati igény, visszakapcsolják a gépeket, hogy az áramtermelést ne kelljen változtatni. Így a kevésbé megbízhatóan működő áramellátó rendszerek is stabilabban használhatók.

„A bitcoin bányászat elképesztően hatékony módszer az energia szabályozására. Képesek arra, hogy egész nap ugyanazon a meghatározott szinte fogyasszanak, de ha kell, egy perc alatt le lehet állítani az egészet, hogy a csúcsterhelés időszakában a többi fogyasztóhoz mehessen az energia. Mikor lecsökken az igény, vissza lehet kapcsolni a gépeket.”

A bányászat az elmúlt években számos kritikát kapott, mivel a hozzá nem értők szerint a rendszer energiahasználata túl nagy.
A hozzáértők szerint viszont a közölt számok valószínűleg alaposan el vannak túlozva, ráadásul a felmérések szerint a Bitcoin lényegesen kevesebb energiaráfordítással üzemel, mint a hagyományos bankrendszer, alig annak az ötvenedével.
Egyes elemzések szerint ráadásul a bányászat nagy mennyiségű metánt lenne képes elhasználni, amely amúgy a légkörbe lenne kieresztve.
Ennél jobban semmi más módszer nem alkalmas erre. A Duke Energy az USA hat államában működik, és nagyjából 7,5 millió háztartást lát el árammal.
A cég jelenleg 58200 megawatt energiatermelési kapacitással rendelkezik, így ahogyan Orkney rávilágított, a második legnagyobb energiavállalatnak számít az országban.
Nemrégiben látott viszont napvilágot az az információ is, hogy az Exxon Mobil, az Equinor, a La Geo, és a Conocophillips vállalatok szintén azt tanulmányozzák, hogy hogyan tudnák felhasználni a bitcoin-bányászatot a működésük során.

Olvastad már? A heti beáramlás 80%-át a bitcoint shortoló intézmények tették ki

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!