Bitcoint akartak rabolni – nem jött össze

-

Az FBI letartóztatott két gyanúsítottat, akik betöréses rablást terveztek, hogy több tízmillió dollár értékű bitcoint lopjanak el.
Az USA Igazságügy-minisztériuma, a DOJ szerint ezért akár 20 év börtönre is számíthatnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A minisztérium múlt hét pénteken osztotta meg a sajtóval, hogy Dominic Pineda és Shon Morgan mit tervezett, és, hogy a hatóságok megakadályozták a végrehajtást, így a tízmilliós bitcoin-készlet a tulajdonosánál maradt.
Damian Williams, a helyi ügyész részletesebben is beszélt a hírügynökségeknek az esetről.

„A két virginiai elkövető a terveik szerint az éjszaka folyamán tört volna be az áldozatok házába, hogy erőszakkal megszerezzék a lakóktól az általuk birtokolt bitcoinokat tartalmazó eszközöket. Ezekről azt feltételezték, hogy több tízmillió dollárnyi mennyiséget tesznek ki.”

A bírósági dokumentumokból kiderül, hogy az elkövetők már részt vettek egy hasonló bűncselekmény megtervezésében, még 2020 májusában.
Annak során egy New York állambeli városban, Irvingtonban hajtottak volna végre egy másik betöréses rablást, szintén bitcoinért.
Akkor 10 ezer dolláron állt a BTC, azóta viszont a 69 ezres rekordárról a mostani 20 ezer dollár környéki árfolyamig ment az árfolyam.
A DOJ megfogalmazása szerint az úgynevezett Hobbs Act alapján tartóztatták le a gyanúsítottakat, amely törvény rablásként határozza meg, ha valaki fenyegetéssel vagy erőszakkal szerzi meg más tulajdonát, annak akarata ellenére. Ennek a büntetési tétele pedig akár 20 évnyi börtön is lehet.

Olvastad már? A Bitcoin-bányászok bevételei a 2021-es adatokhoz hasonlók

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana 91 millió napi tranzakcióval vezet, megelőzi az Ethereum-ot

A Solana bebizonyította, hogy a nagy blokkláncok közül a leggyorsabb, egyetlen nap alatt elképesztő 91 millió tranzakciót dolgozott fel. A CoinGecko frissítése szerint április 6-án a...

Itt az altcoin-szezon: Legjobb tippek a robbanásszerű növekedéshez

Vendégbejegyzés A piac forrong a különböző kriptopénzek számára ígéretes időszak beköszöntével. A 2024-es bikafutás beindulásával a figyelem az ígéretes altcoinok felé fordul, amelyek jelentős növekedést könyvelhetnek...

Hogyan segíthet a Bitcoin abban, hogy Solana új ATH-ra emelkedjen

Daniel Cheung, a Syncracy Capital társalapítója szerint a Solana (SOL) ára új All-Time High (ATH) szintre emelkedhet. Ezt Cheung az X-en tette közzé. Elmondása szerint a...

A Bitcoin fellendülőben van, a feleződés óta a legmagasabb áron van

A Bitcoin árfolyama a múlt havi feleződés óta most érte el a legmagasabb pontját, és több mint egy hónapja nem látott szintet ért el. A Bitcoin...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!