New York polgármestere nem szeretné, ha be lenne tiltva a kriptobányászat

-

Eric Adams, a város polgármestere ismert kriptotámogatónak számít, és most nyilvánosan is felkérte Hochul kormányzót, hogy ne tiltsa be a bitcoin bányászatát.
A tervek szerint az állam két éves moratóriumot vezetne be a proof of work, PoW bányászatra. A törvénytervezet minden bányászfarmot ellehetetlenítene, amely nem 100%-ban megújuló energiát használ.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


New York környezetvédelmi ügynöksége aktívan tanulmányozza a bányászat hatásait a környezetre. Június elején az állam képviselői megszavazták a törvényt, és most a kormányzó, Kathy Gochul jóváhagyása kell az életbe lépéshez.
Adams polgármester viszont arra kérte a kormányzót, hogy ne hagyja jóvá, mivel túl sok gazdasági kárt okozna a városnak és az államnak.
Adams régebben még a fizetése egy részét is bitcoinban kérte, hogy megmutassa a kriptoipar iránti elkötelezettségét.


Most a bányászok mellé állt, és úgy fogalmazott, hogy nem akar korlátokat állítani eléjük, hiszen a bányászatra fordított befektetéseik nagyon hasznosak az állam gazdasága számára.

„Meg fogom kérni a kormányzót, hogy vétózza meg a törvényt, ne álljon a kriptoipar fejlődésének az útjába.”

A törvény támogatói, köztük az eredeti beadvány elkészítői amiatt aggódnak, hogy a bányászok által használt energiához fosszilis tüzelőanyagokat kell elhasználni, és ez megnehezítené a 2050-re kitűzött 85%-os karboncsökkentési célt.
A támogatók szerint Adams kérése meglepetésként hatott rájuk, és tulajdonképpen mintha azt szeretné, hogy „a város visszatérjen a kriptopénzek kőkorába”. Adams még korábban, februárban negatívan nyilatkozott a bányászatról.
A Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, a CBECI saját adataiból kiderül, hogy New York számít az USA negyedik legnagyobb bányász-régiójának.
Az állam döntése a tiltásról akár dominó-hatást is eredményezhet, A GEM Mining vezetője, John Warren szerint viszont a bányászok egyszerűen átköltöztetik majd a vállalkozásaikat barátságosabb hozzáállású államokba.
A Bitcoin Mining Council felmérése alapján világszerte a bányászati kapacitás több, mint a fele fenntartható energiaforrásból származik.
A bányászok is egyre kevésbé akarnak a fosszilis energiahordozóktól függeni, így támogatják a technológiai innovációkat is.
Adams polgármester szerint New York inkább megfogalmazhatna emissziós határértékeket, és ehhez szükséges határidőket, hogy „tiltás helyett inkább célokat adjanak” a bányászoknak.

Olvastad már? Új kriptoszabályozás készülhet az EU-ban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!