A milliárdos Stan Druckenmiller a bitcoint preferálja az arannyal szemben

-

A neves milliárdos fedezetialap-kezelő, Stanley Druckenmiller azt mondja, hogy egy inflációs bikapiacon „biztosan” inkább bitcoint akar birtokolni, mint aranyat.
Ugyanakkor kifejtette, hogy egy medvepiacon inkább az aranyra fogadna.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Stanley Druckenmiller a kriptókról, a Bitcoinról és a blokkláncról

Stan Druckenmiller a Sohn Conference Foundationnek adott, szombaton megjelent interjúban osztotta meg véleményét a bitcoinról és a kriptopénz-befektetésekről.
Druckenmiller a Duquesne Family Office LLC elnöke és vezérigazgatója. Korábban a Soros Fund Management ügyvezető igazgatója volt, ahol 22 milliárd dolláros csúcseszközértékkel rendelkező alapokért volt felelős.
A Forbes milliárdoslistája szerint személyes vagyona jelenleg 6,8 milliárd dollár.
„Ha úgy gondolod, hogy felelőtlen monetáris politikánk és inflációnk lesz a jövőben” – magyarázta, majd hozzátette:
„Ha bika fázisban van, akkor bitcoint akarsz birtokolni.” Ezzel szemben megjegyezte: „Ha más eszközök esetében vagyunk medvefázisban, akkor aranyat akarsz birtokolni.”
Hangsúlyozta, hogy szerinte ez azért igaz, mert elég régóta figyeli a piacokat. „Kezdem elhinni, amit megfigyelek” – hangsúlyozta Druckenmiller, majd hozzátette:

„Az biztos, hogy ha úgy gondolom, hogy inflációs bikapiacunk lesz, akkor inkább bitcoint szeretnék birtokolni, mint aranyat.”

„Ha úgy gondolnám, hogy medvepiacunk lesz – tudják, stagfláció típusú dolgok –, akkor aranyat szeretnék birtokolni” – pontosított.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A milliárdos hozzátette: „Ez az én feltételezésem innentől kezdve”, megjegyezve, hogy feltételezése 85%-ban azon alapul, amit megfigyelt.
A kriptopénz-befektetéssel kapcsolatban a híres fedezetialap-kezelő megosztotta, hogy az általa követett „nagyfrekvenciás jelek” szerint:

„Minden bizonnyal úgy tűnik, hogy erős korreláció van a kriptó és a Nasdaq között.”

Ami a kriptopénzek jövőjét illeti, azt mondta: „Nagyon meglepődnék, ha a blokklánc nem lenne valódi erő a gazdaságunkban – mondjuk öt év múlva vagy tíz év múlva – és nem lenne egy jelentős diszruptor.”
Kifejtette bővebben:

„Az addig alapított vállalatok nagyon jól fognak teljesíteni, de olyan dolgokat is kihívás elé fognak állítani, mint például a pénzügyi vállalataink, és sok bomlasztást fognak okozni.”

Druckenmiller zárásként elmondta: „Szóval, érdekesnek találom a kriptót”. A milliárdos azonban rámutatott, hogy néhány hét múlva lesz 69. születésnapja, megjegyezve:

Valószínűleg már túl öreg vagyok ahhoz, hogy intellektuálisan versenyezzek a fiatalokkal ezen a téren, de mindenképpen figyelemmel kísérem.

Olvastad már? A 2020 óta legalacsonyabb heti zárással fenyeget a bitcoin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!



 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!