Angliában szabályozni akarják a stablecoinokat

-

A Terra bedőlése után az angol Pénzügyminisztérium elmondta, új szabályokat kíván kibocsátani a stablecoinokhoz.
A bejelentésük alapján a szabályok mind a kibocsátók, mind az Angliában működő és ezeket használó szolgáltatók esetében érvényes lesz, hogy biztosítsa a pénzügyi szabályozást, és megfelelő jogi kereteket nyújtson.

A hatóság bejelentése a közelmúlt egyik nagy eseményét követi, hiszen a Terra ökoszisztéma algoritmus-alapú stablecoinja, A TerraUSD, az UST elvesztette a dollárhoz való rögzítettségét, és a LUNA tokennel együtt nulla közeli árfolyamra zuhant.

„A pénzügyi szolgáltatásokat és a pénzpiacokat szabályozó törvénycsomagnak része lesz a stablecoinok szabályozása is, és azok fizetőeszközként való felhasználási módjai. Ezzel biztosíthatjuk, hogy a kibocsátók és a szolgáltatók növekedni tudjanak, és egyben megőrizhetjük a pénzügyi stabilitást is a megfelelő törvényi keretekkel. Így ezek az új technológiák megbízhatóan, stabilan használhatók lesznek.”

A múlt héten Károly herceg beszélt a parlament előtt, és ismertette a következő évre tervezett jogalkotási menetrendet, és ennek során két törvényt is megnevezett, amelyek közvetlenül foglalkoznak a kriptopénzekkel.
Anglia parlamentje áprilisban osztott meg egy tervezetet, amely alapján kriptobarát országgá szeretnének válni, és ennek részeként megfelelő törvényi hátteret dolgoznának ki a kriptoipar, a stablecoinok számára, a Királyi Pénzverde pedig még NFT-t is bocsátana már ki a nyár folyamán.
Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!
A hivatalnokok a saját bevallásuk szerint biztosítani akarják az Egyesült Királyság pénzszektorának a versenyképességét, és nem akarnak lemaradni a technológiai innovációk versenyében.
A tervezetben viszont nincsen szó az algoritmus-alapú stablecoinokról, min amilyen a TerraUSD is, mivel a Pénzügyminisztérium elmondása alapján azok nem számítanak garantáltan stabilnak.

„A kormányzat egyértelműen meghatározta, hogy bizonyos stablecoinok nem használhatók fizetőeszközként, mivel néhány jellegzetességükben fedezetlen kriptoeszköznek számítanak. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a kriptopiacot, és készek vagyunk újabb szabályozói lépéseket tenni, amennyiben szükséges.”

A törvényhozók az USA esetében is egyre sürgetik a stablecoinok szabályozását, nem titkoltan szintén a TerraUSD bedőlése miatt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek ellenére a pénzügyminiszter, Janet Yellen nemrégiben úgy nyilatkozott, a stablecoinok nem jelentenek veszélyt az USA pénzügyi stabilitására.

Olvastad már? Az USA pénzügyminisztere szerint a stablecoinok egyelőre nem jelentenek veszélyt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ezen mutatók azt sugallják, hogy itt az ideje, hogy vegyünk Bitcoin az áresés közepette

Az alacsony MVRV arány és a magas OI-súlyozott finanszírozási arány kedvező vásárlási lehetőséget mutat a Bitcoin befektetők számára. A Bitfinex kriptotőzsde elemzői szerint több on-chain metrika...

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!