Hamis Binance-reklámok terjednek Törökországban

-

Török csalók próbálják meg kihasználni a Binance és a kriptopénzek népszerűségét az országban, és hamis befektetési lehetőségeket reklámoznak óriásplakátokon.
A Binance török leányvállalata hivatalosan is értesítette a térség befektetőit, hogy ezek a reklámok hamisak, és be akarják csapni a felhasználókat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance desktopos forgalmának a 7%-áért felel Törökország, ez derül ki a Similarweb adataiból, amely nem csoda, ha figyelembe vesszük, hogy Törökországban rengeteg kripto-felhasználó él.


Az értesítésből kiderül, hogy az óriásplakátokon a „Binance Tourist” tőzsdét reklámozzák, ez viszont semmiféle kapcsolatban nem áll a Changpeng Zhao által alapított Binance tőzsdével.
A hirdetéseken telefonszám is található, amely vélhetően közvetlenül a csalókhoz irányítja az érdeklődőket.

„Törökország több régiójában is feltűntek ehhez hasonló hirdetések, ezeknek viszont semmi köze a Binance tőzsdéhez!”

A Binance egyértelműen jelezte, hogy hivatalos útra tereli az ügyet, hiszen az elkövetők egyértelműen rossz szándékúak.
Ezt vélhetően megkönnyíti majd, hogy nem túl nehéz lenyomozni a telefonszámokat, vagy éppen azt, hogy ki bérelte ki a hirdetőtáblákat.

Az óvatlanabb befektetők, akik végül úgy döntöttek, hogy felhívják a jelzett számokat, valószínűleg közvetlenül a csalókkal kerülnek kapcsolatba.
Ezekben az esetekben legtöbbször az a cél, hogy az áldozatok kriptót küldjenek meghatározott címekre, vagy éppen hozzanak létre új fiókokat, esetleg adják meg a seed-szavaikat.
A Binance tőzsde a múlt hónapban indította el a törökországi nonstop ügyfélszolgálatát, a növekedési terveivel összhangban.
A török részleg elindítása esetén bevallottan is az volt az egyik cél, hogy felvegyék a kesztyűt a csalók ellen.
A befektetők, akiket sikerült becsapni, felvehetik a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, hogy mit lehet tenni a továbbiakban.
Törökországban az utóbbi időben hatalmas mértékben nőtt az érdeklődés a kriptopénzek iránt, a Coinbase is terjeszkedésbe kezdett, a jelenlegi sajtópletykák alapján pedig aktívan keresi a lehetőségeket, és felvásárolná a BTCTurk tőzsdét 3,2 milliárd dollárért.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ezt mindenesetre hivatalosan még nem erősítette meg egyik vállalat sem. A Coinbase viszont már adott fel álláshirdetést Törökországban.
A jövendő országigazgatónak kulcsszerepet szánnának a szabályozási, megfelelési folyamatokban, és a hirdetés alapján neki kellene biztosítania, hogy a Coinbase minden szabálynak megfelelően működik, teljes mértékben megfelelve a helyi szabályoknak.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A pénz útja a blokkláncon jobban nyomon követhető

Annak ellenére, hogy egyre elterjedtebb a digitális pénzügyi eszközök használata, a kriptopiac pedig egyre érettebb módon működik, még mindig tartja magát a vélekedés, hogy a...

Litecoin (LTC) árfolyam elemzése 05.06.

Prémium Litecoin (LTC) A Litecoin (LTC) árfolyamát a múlt hónapban a Litecoin medvei uralták, hiszen az érme piaci kapitalizációjának jelentős részét elvesztette. A zuhanás az LTC-t a...

A top 5 kihagyhatatlan kriptó minden portfólióhoz a híres kereskedő szerint

Vendégbejegyzés A kriptovaluták optimális keverékének feltárása egy befektetési portfólió számára létfontosságú, különösen akkor, amikor a bikafutás teljes lendületben van. A tapasztalt kereskedő megosztja meglátásait öt alapvető kriptovalutáról,...

Hogyan változtatja meg az új bikafutás a kriptovaluta piacot?

Vendégbejegyzés Megérkezett a pillanat - a Bitcoin felére csökkent, a bányászatért járó jutalom 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkent blokkonként. A kriptoközösség már régóta várta ezt a pillanatot,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!