Újabb kriptós szankciókat akarnak az amerikai politikusok

-

A kriptoipar lobbizik az amerikai törvényhozóknál két törvényjavaslat ellen, amelyek célja, hogy megakadályozzák az orosz oligarchákat abban, hogy a szankciók elkerülése érdekében kriptopénzeket használjanak.
Az USA és sok más ország szankciókat vezetett be ellenük, miután Oroszország megkezdte az ukrajnai invázióját.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Blockchain Association lobbizik az amerikai törvényhozóknál két olyan törvényjavaslat ellen, amelyek célja, hogy megakadályozzák az orosz oligarchákat abban, hogy kriptopénzzel kerüljék ki a szankciókat, amelyeket azután vetettek ki rájuk, hogy Oroszország megkezdte az ukrajnai invázióját – jelentette a CNBC a múlt héten.
Az első egy képviselőházi törvényjavaslat, amelynek címe „Russian Digital Asset Sanctions Compliance Act of 2022″.
A másik egy szenátusi törvényjavaslat, amelyet a kriptoszkeptikus Elizabeth Warren szenátor (D-Mass) szponzorált „Digital Asset Sanctions Compliance Enhancement Act of 2022″ címmel.
A törvényjavaslatok felhatalmazzák a Biden-kormányzatot arra, hogy megtiltja az amerikai kriptotőzsdéknek az Oroszországból érkező fizetések feldolgozását.
Azt is lehetővé tennék az amerikai hatóságok számára, hogy szankcionálják a külföldi tőzsdéket, amelyek a szankcionált orosz személyek vagy vállalatok által végrehajtott tranzakciókat dolgozzák fel.
A szervezet több mint 70 kriptoplatformot képvisel, köztük az AAVE, Anchorage Digital, Ava Labs, Bitdeer, Blockchain Capital, Blockfi, Brevan Howard, Chainalysis, Circle, Crypto.com, Digital Currency Group, Dragonfly Capital, Etoro, Grayscale, Kraken, Ripple, Silvergate, Solana, Terra, Voyager és Wicklow Capital.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A csoport arról próbálja meggyőzni a törvényhozókat, hogy a kriptopénzeket nem a gazdag oroszok használják a szankciók elkerülésére.
Curtis Kincaid, a Blockchain Association szóvivője kifejtette, hogy a szervezet megpróbálja meggyőzni a törvényhozókat, hogy „válasszák el a tényeket a fikciótól azzal kapcsolatban, hogy Oroszország nem képes nagy összegeket átutalni kriptotranzakciókon keresztül a szankciók kijátszása érdekében”.
Jake Chervinsky ügyvéd, az egyesület szakpolitikai vezetője is nyilatkozott az ügyben.

„Ezek a törvényjavaslatok nem az orosz oligarchákat célozzák, akik nem használnak (és nem is használhatnak) kriptót a szankciók kijátszására. A tisztességes amerikai kriptovállalkozásokat veszik célba minden látható ok nélkül, végrehajtva Elizabeth Warren szenátor keresztes hadjáratát egy olyan technológia ellen, amelyet nem ért.”

Míg egyes törvényhozók aggódnak a kripto szankciók kijátszására való használata miatt, sok szakértő szerint a kripto nem hatékony eszköz a szankciók kijátszására.

Egy amerikai pénzügyminisztériumi tisztviselő márciusban azt mondta:

„Nem látjuk, hogy a kriptót nagymértékben lehetne használni a szankciók kijátszására”.

Olvastad már? Üzbegisztán elnöke rendeletben szabályozza a kriptovalutákat


Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!