Nagyot ugrott a DOGE, de így marad-e?

-

A Dogecoin árfolyama az elmúlt 24 órában magasabbra emelkedett, miután a leghíresebb támogatója, Elon Musk 44 milliárd dollárért megvásárolta a Twittert.
A Dogecoin április 25-én 0,17 dollárig emelkedett, bár még mindig 77%-kal maradt el a 2021. májusi rekordárfolyamától.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Twitter pénzneme: Dogecoin?

A DOGE árfolyama közel 25%-kal 0,15 dollárra emelkedett 24 órás időkeretben, ami megerősítette, hogy a kereskedők a Dogecoin számára bikás eseménynek tekintették Musk Twitter-felvásárlását.
Az ok: Musk régóta támogatja a DOGE-t, többek között nemrég azt tanácsolta a Twitter igazgatótanácsának, hogy kezdjék el elfogadni a memecoint a Twitter Blue, az előfizetéses szolgáltatásuk számára.
A megjegyzések egy évvel azután jelentek meg, hogy a Twitter nyilvánosságra hozta, hogy 2023 végére 7,5 milliárd dollárra tervezi megduplázni a bevételeit, és ez reményt keltett arra, hogy Musk 100%-os tulajdonrésze a vállalatban megkönnyíti a jövőbeli értékesítéseket egy további DOGE fizetési lehetőséggel.


Januárban Musk cége, a Tesla Motors elkezdte elfogadni a Dogecoin-t, és csakis a DOGE-t egyes árucikkeiért.
Mindazonáltal a Dogecoin az elmúlt 24 óra lenyűgöző emelkedését követően átmeneti eladási kockázatokkal néz szembe.
A DOGE árfolyama lejjebb kezdett korrigálni, miután újra tesztelte a több hónapos lefelé ívelő trendvonalat, mint ellenállást.
Érdekes módon a vonal egy ereszkedő csatornamintát alkot, és felvetette annak lehetőségét, hogy a DOGE a második negyedév végéig további 35%-40%-kal lejjebb esik.

DOGE/USD napi árdiagram a „csökkenő csatorna” beállításával. Forrás: TradingView

A csatorna alsó trendvonala felé irányuló eladási kockázatok is megemelkedtek a 200 napos exponenciális mozgóátlag (EMA) hulláma miatt a 0,16 dollár közelében, amely 2021 novembere óta fékezi a Dogecoin felfelé irányuló próbálkozásait.
DOGE/USD napi árdiagram a Fib S/R szintekkel. Forrás: TradingView

Ezzel szemben a csatorna felső trendvonala és a 200 napos EMA fölötti erős felfelé irányuló folytatás a DOGE árfolyamát a második negyedévben a 0,20 $ tesztelésére pozícionálná.

Ez a kulcsfontosságú szint egybeesik a Fibonacci-szintek 0,382 Fib vonalával is, amely a 0,35 dolláros ingadozó csúcsról a 0,10 dolláros ingadozó mélypontra húzódik.

Olvastad már? Folytatja vitatott londoni reklámkampányát a Floki Inu

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Cansu Arat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!