A pletykák szerint bitcoin-eladásba kezdett a MicroStrategy

-

Néhány hónappal ezelőtt járta be a sajtót a hír, hogy mekkora felhalmozásba kezdett a harmadik legnagyobb bitcoin-cím.
Az „1P5ZED” kezdetű cím esetén számos dolog utal arra, hogy egy tőzsdéről van szó, de a közösségben a mai napig tartja magát a nézet, hogy valójában egy bálna tulajdonában van.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A spekuláció odáig fajult, hogy a közösségi médiában a különböző szakértők már felismerhető kereskedési stratégiát látnak bele a vásárlásokba, vagy éppen kiterjedt elemzést végeznek a tárcához kapcsolódó tranzakciókról.
Nemrégiben a Twitteren pedig az vert fel nagy port, hogy az egyik felhasználó szerint ez a MicroStrategy egyik címe, ráadásul elkezdte eladni a birtokolt coinokat.

„Úgy látom, a MicroStrategy eladásba kezdett anélkül, hogy bárkinek szólt volna róla. Michael Saylor azt mondta, sosem fog eladni, de tegnap több, mint 1500 BTC-től vált meg. A fő tárcából ezt átküldte egy másodlagos címre, ahonnan aztán a Coinbase és az OKEx platformjainak a használatával eladta.”

A tweetben meg is mutatja ezeket a címeket, és az egyik az bizony az 1P5ZED.
Többen azonnal megcáfolták ezeket a pletykákat, mivel tudni lehet, hogy ezt a címet nem a MicroStrategy birtokolja, a felhasználó viszont nem törölte a posztját.


Mindenesetre ez után csak még többen kezdtek el spekulálni, főleg légből kapott, hamis információk alapján.
Ez a cím, amely a harmadik legnagyobbnak számít, nagy valószínűséggel egy tőzsdéhez tartozik. Egyes elemzések alapján látható, hogy a tranzakciók jellegzetességei kifejezetten a tőzsdei tárcákéra hasonlítanak.

A Gemini lehet a tulajdonos

Elemzők és a blokk-explorerek is úgy vélik, a cím egy tőzsdéé, mégpedig a Bittrex kezelésben.
Mikor ez az információ napvilágot látott a kriptós sajtóban, nem sokkal utána egy iparági bennfentes viszont úgy nyilatkozott, hogy az elemzési szoftverek majdnem 100%-ig biztossá teszik, hogy nem a Bittrex, hanem a Gemini van a cím mögött, egy másik nagy tárca, az „1FzWLk” társaságában.
Ez utóbbi cím azért érdekes, mert a Whale Alert, egy bálnákat figyelő automata robot az OKEx-hez köti, annak ellenére, hogy a tranzakciós jellegzetességek alapján sokkal valószínűbb a Coinbase vagy a Gemini, mint birtokos.
A legnagyobb bitcoin-címek többsége egyértelműen tőzsdékhez tartozik, a közösség tagjai mégis szeretnek rápörögni az ilyen kérdésekre, és azon spekulálni, hogy vajon egy új, ismeretlen kripto-bálna lépett-e be az iparágba?

A fent említett címek esetében szinte 100%-ig biztos, hogy egy jól ismert tőzsdéhez tartoznak, még ha eddig nyilvánosan nem is lettek hozzárendelve egyetlen kereskedőplatformhoz sem.


Amíg viszont ez nem történik meg, és a harmadik legnagyobb tárca úgymond jelöletlen marad, addig a spekulációk is újra meg újra erőre kapnak, hogy vajon ki állhat mögötte.

Olvastad már? Svájcban vannak a legnyereségesebb Bitcoin-kereskedők világszerte

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!