BTC, ETH technikai elemzés: támaszszintek fölé esett az árfolyam

-

A közelmúltbeli egymás utáni árfolyam-emelkedéseket követően mind az ETH, mind a BTC árfolyama csökkent a pénteki kereskedés során.
A bitcoin ma közel 5%-kal esett, az ETH pedig hasonló mértékben csökkent, mindkettő a támaszszintek felé húzódott vissza.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A hét közepén tapasztalt erőteljes árfolyam-emelkedés után a világ legnagyobb kriptopénzével pénteken gyengébben kereskedtek, mivel a BTC a támaszszintre esett vissza.
A csütörtöki 42.699,87 dolláros csúcsot követően a BTC/USD a mai nap folyamán 40.063,83 dolláros napközbeni mélypontra esett.
Ez alig maradt el a bitcoin hosszú távú 40.100 dolláros alsó szintje alatt, és az áraknak nem sikerült kitörniük a tegnapi 42.700 dolláros ellenállásból.

BTC/USD – Napi grafikon

Annak ellenére, hogy a kitörés nagyon közel volt, ez a történelmi ellenállási pont kitartott, a bikák pedig utat engedtek a medvék támadásának.
Az árfolyam erőssége is gyengeségbe fordult, a 14 napos RSI nem tudta áttörni a saját 48,77-es ellenállását.
A cikk írásakor ez a mutató a 42,85-ös alsó szinten található, és ha ez a szint áttörik, akkor a hétvégén egy vörös hullámra számíthatunk.

Ethereum

Az ETH bikák szemében a vörös hullám már elkezdődhetett, mivel az árak ismét a 3000 dolláros támasz alá estek.
Annak ellenére, hogy a közelmúltban az árak a 3.187,93 dolláros szintig emelkedtek kevesebb mint 24 órával ezelőtt, az ETH/USD ma 2.962,41 dolláros mélypontra csúszott.
A világ második legnagyobb kriptopénze ezzel a 3000 dolláros hosszú távú alsó szintje alá került, mivel az árak ismét konszolidálódtak.

ETH/USD – Napi grafikon

A piacok éppen tegnapra készültek egy hosszabb bullish runnal. A kereskedők a 3.300 dolláros szintet célozták meg, az optimistábbak pedig a 3.500 dolláros plafont vették szemügyre.
Azonban a bitcoinhoz hasonlóan az ETH-nak sem sikerült túllépnie az ellenálláson, mivel a medvék újra nagy számban léptek be a piacra a 3.150 dolláros plafonnál.

A mai esés eredményeként a 14 napos RSI is a támaszon követi az árfolyamot, ami azt jelenti, hogy még mindig láthatjuk vagy a mai esés meghosszabbítását, vagy az árfolyam visszapattanását a hétvége kezdetére.

Olvastad már? Mikor indul a Greenwatt.io kripto farmja?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!