Több mint 102 millió dollárnyi kriptót foglalt le összesen az amerikai titkosszolgálat

-

Az amerikai titkosszolgálat 254 csalással kapcsolatos nyomozás során több mint 102 millió dollár értékű kriptopénzt foglalt le.
„Amit a bűnözők tenni akarnak, az az, hogy egyfajta homályba borítják a vizet, és erőfeszítéseket tesznek tevékenységük elhomályosítására” – mondta a Secret Service nyomozóhivatalának igazgatóhelyettese.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Amit mi akarunk tenni, az az, hogy a lehető leggyorsabban, a lehető legagresszívabban, lineárisan nyomon követjük ezt”.

Az amerikai titkosszolgálat 102 millió dollár értékű kriptopénzt foglalt le

Az amerikai titkosszolgálat egyik magas rangú vezetője, David M. Smith a CNBC-nek adott, kedden megjelent interjúban beszélt a kriptopénzről.
Smith magas rangú vezető és különleges ügynök, aki jelenleg a U.S. Secret Service nyomozóhivatalának 28. igazgatóhelyetteseként dolgozik, ahol az ügynökség 161 irodát és több mint 3000 alkalmazottat magában foglaló globális nyomozói küldetését vezeti.
A Secret Service feladata a pénzügyi rendszerekkel kapcsolatos bizonyos törvényeket megsértő személyek felderítése, kivizsgálása és letartóztatása.
„Az elmúlt években a digitális eszközöket egyre gyakrabban használták fel a bűncselekmények egyre szélesebb körének megkönnyítésére, beleértve a különböző csalási módszereket és a zsarolóprogramok használatát” – írja a honlap.

Smith a hírportálnak elmondta, hogy a titkosszolgálat ügynökei és elemzői aktívan követik a bitcoin és más kriptovaluták áramlását a blokkláncon, részletezve:

„Amikor egy digitálisvaluta-tárcát követünk, az nem más, mint egy e-mail cím, amely rendelkezik néhány korrelációs azonosítóval.”

„És amint egy személy és egy másik személy tranzakciót hajt végre, és ez bekerül a blokkláncba, képesek vagyunk követni azt az e-mail címet vagy pénztárca címet, ha úgy tetszik, és nyomon követni azt a blokkláncon keresztül” – erősítette meg az igazgatóhelyettes.
Az ügynökség által összeállított statisztikák szerint a Secret Service 2015 óta 254 csalással kapcsolatos nyomozás kapcsán több mint 102 millió dollárnyi kriptopénzt foglalt le bűnözőktől – közvetítette a kiadvány.
Smith megjegyezte, hogy „a kriptopénz egyik jellemzője, hogy gyorsabb ütemben mozgatja a pénzt, mint a hagyományos formátum”, hangsúlyozva, hogy a gyors tranzakciós sebesség vonzóvá teszi a kriptót mind az amerikai fogyasztók, mind a bűnözők számára.
Az igazgatóhelyettes kifejtette, hogy amint a Titkosszolgálat illegális tevékenységet észlel, azon dolgozik, hogy „egy kicsit mélyebbre ásson ezekben a tranzakciókban és dekonstruálja” azokat.
Smith elmondta:

„Tudom, hogy valamilyen bűncselekmény kapcsolódik ahhoz az e-mail címhez, dekonstruálhatom, megtalálhatom azokat az információmorzsákat, amelyeket akkor használt, amikor eredetileg bejelentkezett vagy regisztrált erre az e-mail címre.”

Smith továbbá megosztotta, hogy a nyomozók egyre több olyan tolvajt találnak, akik az ellopott BTC-t és más kriptovalutákat stabilcoinra konvertálják.

Véleménye szerint: „Mert, tudod, a bűnözők is emberek. El akarják kerülni azt a piaci volatilitást, ami néhány nagyobb coin [birtoklásával] jár”.

Olvastad már? Hamarosan indul a VizslaSwap – az első magyar decentralizált tőzsde

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Nigel Allan

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!