Mégsem tiltaná be az EU a proof of work bányászatot

-

Az Európai Parlament pénzügyi bizottsága elvetette a PoW bányászatot használó kriptoeszközök betiltását, ehelyett egy másik beadványt támogattak nagyobb mértékben.
A pénzügyi bizottság, az ECON hétfőn szavazott a kriptoeszközök piacát szabályozó javaslat ügyében, ebben pedig szerepelt egy tulajdonképpeni proof of work tiltás, amelyet az utolsó pillanatban adtak hozzá.

Patrick Hansen, az Unstoppable Finance egyik vezetője a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy „a tiltás végül nem lett megszavazva, ez nagy politikai siker az európai kriptoiparnak”.
23 képviselő támogatta, 30 viszont ellene szavazott, így összességében a tervezet most elutasításra került. Így a PoW alapú kriptoeszközök továbbra is használhatók a kontinens vállalatai által.
A szavazás előtt az iparág egyik ismert jogásza, Jake Chervinsky is megosztotta a gondolatait a témában.

„Senkinek ne legyen kétsége, ha a politikusoknak sikerül betiltani a PoW-ot, akkor utána fognak menni a PoS-nak is, és az összes többi hasonló megoldásnak, amely védelmet nyújt a megszemélyesítés ellen.”

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy alternatív javaslat

Hansen azt is elmondta a jogalkotók egy másik javaslatot támogattak inkább, amely 2025 január elsejét adja meg, mint határidőt az új kriptós szabályozás megalkotásához.
Ez a jogszabály pedig a tervek szerint részletesen foglalkozna azzal, hogyan lehet adót szedni a kriptobányászat után, a globális klímaváltozásra hivatkozva.
A beadvány támogatását mindenesetre úgy is lehet értelmezni, hogy a parlamenti képviselők elkezdték megalapozni az utat, amely a jövőben a kriptoipar szabályozásához vezethet, még akkor is, ha rövid távon ez a szavazás valamilyen szinten győzelmet jelent a kriptó számára.

Hansen szerint egyelőre nem múlt el a veszély, a proof of work ellenzőinek van még más lehetőségük is.

„Ezt a szavazást elveszették, de van még egy utolsó lehetőségük. Meg lehet oldani, hogy a szabályozás ne gyorsított eljárásban történjen, hanem kikerüljön a teljes parlament elé, nyilvános vitára. Ehhez csak a szavazatok 10%-át kell megszerezniük, ez pedig megvan nekik. A kriptoipar szabályozásán kívül, a PoW kérdés sincs még lezárva, kicsit sem.”

Olvastad már? Olyan szinten van a bitcoin, ahol korábban volumencsúcsok dőltek

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

3 kriptó, amivel 100 dollárból 1000-ret csinálhatsz 2024-ben

Vendégbejegyzés Mivel a kriptopénzpiacon mindig bizonytalanság uralkodik, a befektetők időről-időre mérlegelik, hogy az esetleges veszteségek elkerülése érdekében ne-e inkább az eladás mellett döntsenek. Tény, hogy a kriptopiacok...

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Minden pénzüket visszakaphatják az FTX tőzsde károsultjai, de ennek nem mindenki örül

A friss információk alapján az FTX tőzsde a kintlévőségeinek akár a 118%-át is kifizetheti a károsult ügyfeleknek, de a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!