Olyan szinten van a bitcoin, ahol korábban volumencsúcsok dőltek

-

A BTC árfolyama makacsul ragaszkodik ahhoz a zónához, amely a Bitcoin történetében minden korábbinál nagyobb on-chain volument produkált.
A Bitcoin (BTC) március 15-én éjjel egy újabb  short squeeze-t látott, miközben a bikák még mindig próbálják feltörni a 40 000 dolláros ellenállást.

Forrás: TradingView

A kereskedőket nem inspirálta a piac összetétele

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatták, hogy a BTC/USD kedden a lélektani határhoz közeli csúcsokat ért el, mielőtt visszatért a korábbi szintekre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A már-már ismerős „Bart” formáció azt a hírt követte, hogy az Európai Unió elutasította a Proof-of-Work algoritmusú kriptovaluták betiltását célzó szabályozási mechanizmust.
A lépés, bár jelentős volt, ennek ellenére kevés enyhülést hozott a BTC árfolyamában.
„Az altcoinok ismét nagyfokú gyengeséget mutatnak a BTC eppenében, mivel esnek. A Bitcoin még mindig konszolidálódik. Nem a legjobb jelek a piac számára, hogy őszinte legyek” – foglalta össze a Cointelegraph munkatársa, Michaël van de Poppe aznapi utolsó Twitter-frissítésében.
A Bitcoin így gyakorlatilag mozdulatlan maradt a napi időkereteken, frusztrálva a hónapok óta egy kereskedési tartományban rekedt piacot.
A Coinglass láncfigyelő erőforrás likvidálási adatai szintén korlátozott megrázkódtatásokat mutattak a legutóbbi magasabbra szökés eredményeként – a BTC likvidálások összesen 47 millió dollárt tettek ki 24 óra alatt.

Crypto likvidációs grafikon. Forrás: Coinglass

Az árfolyammozgás szintén eltörölte a napi zárás alapján a bikásabb eredményre vonatkozó reményeket.

A 39 000 dollár az onchain volumenkirály

Az on-chain mérőszámok felé fordulva azonban Lex Moskovski, a Moskovski Capital vezérigazgatója megjegyezte a jelenlegi spot árszintek történelmi jelentőségét.
A BTC legutóbb 39 000 dollár körül többet mozgott, mint bármely más árponton, így a márciusi viselkedést „minden konszolidációk anyjának” nevezte.


Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a felhalmozódási trendek továbbra is a 38 000 és 39 000 dollár közötti sáv erejét erősítik, ez különösen népszerűvé vált a bálnák körében az elmúlt héten.

Olvastad már? Joe Lubin: A kriptó Ukrajna legjobb fegyverei közé tartozik Oroszország ellen

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!