Elképesztő ütemben nőtt a Bitcoin hashrátája

-

Miután a Bitcoin-bányászok tíz nappal ezelőtt szünetet tartottak, amikor a nehézség 1,49%-kal csökkent, a hálózat hashrátája mára több mint 15%-kal nőtt.
Jelenleg a feldolgozási teljesítmény a 200 exahash/másodperc (EH/s) zóna felett ingadozik, de kevesebb mint négy napon belül újabb nehézségszint-emelkedés várható.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin hashrátája a 10 nappal ezelőtti, lefelé irányuló nehézségi csökkenést követően emelkedik
A Bitcoin hashrátája két héttel ezelőtt, 2022. február 27-én 169 EH/s-ra csúszott, miután február 15-én elérte az eddigi legmagasabb értéket (249 EH/s).
A feldolgozási teljesítmény csökkenését követően a Bitcoin-bányászok „kaptak egy kis szünetet”, amikor a nehézség hónapok óta először indult csökkenésnek.
Március 3-án a nehézség 1,49%-kal csökkent, miután előtte hat egymást követő nehézségi szintemelkedés történt. Jelenleg a Bitcoin bányászati nehézsége 27,55 billió, és a legutóbbi kiigazítást követően a feldolgozási teljesítmény tovább javult.

Bitcoin hashrate – hathavi statisztikák a coinwarz.com szerint 2022. március 13-án.

A Bitcoin hashrátája több mint 15%-kal nőtt a nehézség módosítása óta, és 29%-kal azóta, hogy a hashráta két héttel ezelőtt elérte a 169 EH/s-ot. Jelenleg a hálózat teljesítménye nagyjából 218,11 EH/s, és az elmúlt tíz napban sikerült a 200 EH/s-os tartomány felett maradnia.
A következő bányászati nehézségi szint módosítására azonban kevesebb mint négy nap múlva kerül sor, és 1,03%-os emelkedés várható. Ha az 1% feletti emelkedés bekövetkezik, a bányászási nehézség 27,55 billióról 27,83 billióra változik.

Továbbry is a Foundry USA vezet

A háromnapos hashrate-eloszlási statisztikák azt mutatják, hogy a Foundry USA volt a vezető bányász az elmúlt 72 órában. Az amerikai bányászüzem 42,42 EH/s sebességgel rendelkezik a Bitcoin-blokklánc számára, ami a mai hashrate 21,19%-ának felel meg.
A második legnagyobb bányász az elmúlt három nap hashrátáját tekintve az F2pool 30,93 EH/s feldolgozási teljesítményével, ami a globális hashráta 15,45%-át jelenti.
A cikk írásának időpontjában 11 ismert bányászpool van, amely SHA256 hashrate-et szentel a BTC-láncnak.
Az ismeretlen, vagy lopakodó bányászok 1,33 EH/s-ot, azaz a globális hashrate 0,66%-át teszik ki. Miközben a Bitcoin-hálózat ismét rekordközeli csúcsok mellett üzemel, néhány más hálózat is rekordmagasságot ért el.

A Monero 2,92 gigahash/másodperc (GH/s), az Ethereum pedig 1,04 petahash/másodperc (PH/s) körül jár. A Bitcoinhoz hasonlóan mindkét hálózat éppen a hashrate ATH-ik alatt vannak.

Olvastad már? Minden Bitcoin-ATM-et le kell állítani az Egyesült Királyságban

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Minden pénzüket visszakaphatják az FTX tőzsde károsultjai, de ennek nem mindenki örül

A friss információk alapján az FTX tőzsde a kintlévőségeinek akár a 118%-át is kifizetheti a károsult ügyfeleknek, de a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek...

Bika futás napokon belül?! Hogyan kell felkészülni a masszív altcoin szezonra?

Az izgatottság tapintható, mivel a piac jelentős fellendülése az altcoinok növekedési szezonjára utal. A hozzáértő befektetők felfigyelnek, és mivel a 2024-es bikafutás máris címlapokra került, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!