Minden Bitcoin-ATM-et le kell állítani az Egyesült Királyságban

-

Az Egyesült Királyság pénzügyi magatartási hatósága (FCA) figyelmeztette a kriptotőzsdei szolgáltatásokat, hogy zárják be kripto-ATM-jeiket, különben jogi lépésekkel kell szembenézniük.
A Bitcoin ATM-ek először 2014-ben jelentek meg, és népszerűségük 2020 és 2021 folyamán nagymértékben megnőtt. Népszerűségük a csalók mellett a brit kormányzat figyelmét is felkeltette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Királyság nem volt különösebben barátságos a kriptóval vagy annak ATM-jeivel szemben.
Még mielőtt a kripto-ATM-ek népszerűvé váltak volna, az Egyesült Királyság 2019-ben kiadott egy közleményt, amely az ATM-eket a pénzmosás elleni (AML) követelmények hatálya alá vonta, valamint az összes kriptotőzsdével szemben is így járt el.
Az AML-követelmények a KYC-folyamat a szolgáltatókat tette felelőssé a felhasználók nevének, hivatalos személyi igazolványainak, születési dátumának és lakcímének összegyűjtésével.
Az FCA szerint az Egyesült Királyságban nem működnek olyan ATM-szolgáltatásokat nyújtó cégek, amelyek megfelelnének az AML-nek.

Az FCA egy nemrégiben közzétett posztja szerint:

„A nálunk regisztrált kriptoeszköz-cégek egyike sem kapott engedélyt kripto-ATM szolgáltatások nyújtására, ami azt jelenti, hogy bármelyikük is működik az Egyesült Királyságban, illegálisan teszi ezt, és a fogyasztóknak nem szabadna használniuk őket”.

A poszt az FCA figyelmeztetésével folytatódik, miszerint az összes illegális ATM-automatát le kell zárni:

„Aggódunk az Egyesült Királyságban működő kripto-ATM automaták miatt, ezért felvesszük a kapcsolatot az üzemeltetőkkel, és utasítjuk őket a gépek leállítására, különben további intézkedésekkel kell szembenézniük”.

Az FCA egy listát is közzétett a be nem jegyzett kriptocégekről, hogy tájékoztassa a felhasználókat a létezésükről. A lista közzététele óta 110 cég szüntette be működését az Egyesült Királyságban.
Azoknak az ATM-eknek, amelyek megpróbálkoztak az FCA-nál történő regisztrációval, nem volt szerencséjük, nulla kérelmet fogadtak el.
A legfrissebb példa a Gidiplus kripto-ATM szolgáltatásokat kínáló cég, amely 2022. június 22-én kérte nyilvántartásba vételét az FCA-nál.
Bár a Gidiplus megfelelt az AML KYC-követelményeinek, az FCA mégis elutasította a kérelmüket, mondván, hogy „hiányzik a bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a Gidiplus miként fogja széles körben megfelelve végezni az üzleti tevékenységét”.

A jelentésekből kiderül, hogy az elutasításról a következők miatt döntöttek:

„[fennáll] annak a kockázata, hogy a kérelmező üzleti tevékenységét pénzmosásra vagy terrorizmus finanszírozására használja fel”.

Olvastad már? Tokenizált búzát is elfogad hitelfedezetként a Santander

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!