A Goldman Sachs és a JPMorgan is kivonul Oroszországból

-

A Goldman Sachs és a JPMorgan Chase globális befektetési bankok megszüntetik az üzleti tevékenységüket az Orosz Föderációban.
A lépésre azért kerül sor, mert a Moszkva elleni, az ukrajnai katonai invázióról szóló döntése miatti nyugati szankciókat a vezető pénzintézetek támogatásával tovább bővítik.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Goldman Sachs és a JPMorgan leépíti oroszországi tevékenységét

A Goldman Sachs Group és a JPMorgan Chase az első nagy amerikai bankok, amelyek bejelentették, hogy kivonulnak Oroszországból, és ez a folyamat iparági szakértők szerint hónapokig, ha nem évekig tarthat.
Döntéseik azt követően születtek, hogy Moszkva ellen példátlan szankciókat vezettek be a szomszédos Ukrajna elleni katonai támadás miatt.
A pénzügyi szférát érintő korlátozások megnehezítik a bankintézetek működését az Orosz Föderációban.
A Reuters megjegyzi, hogy bár az európai bankok jobban ki vannak téve Oroszországnak, az amerikai bankok is jelentős kitettséggel rendelkeznek, összesen 14,7 milliárd dollárral a Nemzetközi Fizetések Bankja adatai szerint.
A Goldman Sachs közleményében azt írta, hogy a szabályozói és engedélyezési követelményeknek megfelelően jár el. Egy forrás elárulta, hogy a bank jelenleg inkább leállítja tevékenységét, mintsem hogy azonnal kivonuljon onnan.

A Goldman Oroszországgal szembeni hitelkitettsége 650 millió dollár. Részvényei 2,8%-kal 325,97 dollárra estek a szerda déli kereskedési órákban.

„A világ kormányainak utasításait betartva aktívan leépítjük az oroszországi üzleteket, és kezdünk folytatunk új üzleti tevékenységbe Oroszországban” áll a JPMorgan közleményében.

A bank részletezte, hogy jelenlegi tevékenysége korlátozott, miközben globális ügyfeleinek segít lezárni a már meglévő kötelezettségeket, kezeli az orosz vonatkozású kockázatokat, és letétkezelőként jár el az ügyfelek számára.
Eközben a Citigroup bejelentette, hogy oroszországi fogyasztói üzletági tevékenységei mostantól korlátozottak, és a bank tervet dolgoz ki a franchise eladására.
Közel 10 milliárd dollárral a Citigroup a legnagyobb orosz kitettséggel rendelkező amerikai bank, és egy pénzügyi vezetőn keresztül már elismerte, hogy veszteségei potenciálisan elérhetik ennek a felét.
Az adatok szerint a Goldman Sachs 2021-ben 19,5 millió dollár befektetési banki bevételt termelt. A JPMorgan 32,8 millió dollárral a második helyen állt az orosz VTB Capital mögött. A Citigroup 22,8 millió dollárt termelt.

Oroszországot az ukrajnai háború miatt egyre több szankcióval sújtják, ami korlátozza a globális pénzügyi rendszerhez és a kriptoeszközökhöz való hozzáférését.
Több orosz bankot kivágtak a SWIFT bankközi üzenetküldő hálózatból. Az olyan fizetési és átutalási szolgáltatók, mint a Western Union, a Paypal, a Remitly és a Revolut is felfüggesztették szolgáltatásaikat az országban. A Visa és a Mastercard szintén leállította működését.

Olvastad már? 28 millió dollárnyi kriptót foglalt le a kanadai rendőrség

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!