A Goldman Sachs és a JPMorgan is kivonul Oroszországból

-

A Goldman Sachs és a JPMorgan Chase globális befektetési bankok megszüntetik az üzleti tevékenységüket az Orosz Föderációban.
A lépésre azért kerül sor, mert a Moszkva elleni, az ukrajnai katonai invázióról szóló döntése miatti nyugati szankciókat a vezető pénzintézetek támogatásával tovább bővítik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Goldman Sachs és a JPMorgan leépíti oroszországi tevékenységét

A Goldman Sachs Group és a JPMorgan Chase az első nagy amerikai bankok, amelyek bejelentették, hogy kivonulnak Oroszországból, és ez a folyamat iparági szakértők szerint hónapokig, ha nem évekig tarthat.
Döntéseik azt követően születtek, hogy Moszkva ellen példátlan szankciókat vezettek be a szomszédos Ukrajna elleni katonai támadás miatt.
A pénzügyi szférát érintő korlátozások megnehezítik a bankintézetek működését az Orosz Föderációban.
A Reuters megjegyzi, hogy bár az európai bankok jobban ki vannak téve Oroszországnak, az amerikai bankok is jelentős kitettséggel rendelkeznek, összesen 14,7 milliárd dollárral a Nemzetközi Fizetések Bankja adatai szerint.
A Goldman Sachs közleményében azt írta, hogy a szabályozói és engedélyezési követelményeknek megfelelően jár el. Egy forrás elárulta, hogy a bank jelenleg inkább leállítja tevékenységét, mintsem hogy azonnal kivonuljon onnan.

A Goldman Oroszországgal szembeni hitelkitettsége 650 millió dollár. Részvényei 2,8%-kal 325,97 dollárra estek a szerda déli kereskedési órákban.

„A világ kormányainak utasításait betartva aktívan leépítjük az oroszországi üzleteket, és kezdünk folytatunk új üzleti tevékenységbe Oroszországban” áll a JPMorgan közleményében.

A bank részletezte, hogy jelenlegi tevékenysége korlátozott, miközben globális ügyfeleinek segít lezárni a már meglévő kötelezettségeket, kezeli az orosz vonatkozású kockázatokat, és letétkezelőként jár el az ügyfelek számára.
Eközben a Citigroup bejelentette, hogy oroszországi fogyasztói üzletági tevékenységei mostantól korlátozottak, és a bank tervet dolgoz ki a franchise eladására.
Közel 10 milliárd dollárral a Citigroup a legnagyobb orosz kitettséggel rendelkező amerikai bank, és egy pénzügyi vezetőn keresztül már elismerte, hogy veszteségei potenciálisan elérhetik ennek a felét.
Az adatok szerint a Goldman Sachs 2021-ben 19,5 millió dollár befektetési banki bevételt termelt. A JPMorgan 32,8 millió dollárral a második helyen állt az orosz VTB Capital mögött. A Citigroup 22,8 millió dollárt termelt.

Oroszországot az ukrajnai háború miatt egyre több szankcióval sújtják, ami korlátozza a globális pénzügyi rendszerhez és a kriptoeszközökhöz való hozzáférését.
Több orosz bankot kivágtak a SWIFT bankközi üzenetküldő hálózatból. Az olyan fizetési és átutalási szolgáltatók, mint a Western Union, a Paypal, a Remitly és a Revolut is felfüggesztették szolgáltatásaikat az országban. A Visa és a Mastercard szintén leállította működését.

Olvastad már? 28 millió dollárnyi kriptót foglalt le a kanadai rendőrség

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!