Részvények helyett kriptós befektetésből tudott lakást venni egy fiatal ausztrál

-

Loi Nguyen 2017-ben kezdte el befektetni a pénzét részvényekbe és kriptopénzekbe. Tavaly év végére a kriptopénzei bőven túlteljesítették a hagyományos részvényeket.
A több éven keresztül folytatott, következetes befektetés végül sikeresen ellensúlyozta a dráguló ingatlanpiacot, így a 23 éves fiatal megvehette az első saját ingatlanát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


2017-ben mindössze néhány száz dollár értékben vett bitcoint és ethert, de elmondása alapján a közgazdasági főiskolai tanulmányai rádöbbentették, hogy ezt komolyabban kell venni.

„Akkor kapott igazán hangsúlyos szerepet a kriptó az életemben, mikor az egyik órán szóba került az infláció. Akkor tanultam meg, hogy a bitcoin védelmet tud nyújtani ez ellen.”

A helyi sajtónak nyilatkozva Nguyen elmondta, a banki, kevesebb, mint 0,5%-os kamatokkal valószínűleg sohasem jött volna össze a pénz egy saját lakásra.
A költségátlagolós vásárlással (DCA, dollar-cost averaging) viszont fokozatosan növelni tudta a befektetését, főleg a 2018-as medvepiacon.

„Ráébredtem, hogy hatalmas kockázatot vállaltam, de meg akartam őrizni a pénzem vásárlóerejét, megvédeni a megtakarításaimat, és biztos akartam lenni abban, hogy nem tűnik csak úgy el a pénzem.”

A járványra adott első piaci válasz a hatalmas zuhanás volt 2020-ban, de ekkor Nguyen portfóliójában a kriptók elkezdték túlteljesíteni a részvényeket.

Ekkor fordult szinte teljes egészében a kriptopiac felé, majd 2021 végén, a 69 ezer dolláros rekord alkalmával a befektetése nagy részét el is adta, amelyből több, mint 30 ezer dollárhoz jutott.
Ez ugyan nem hangzik soknak, de pont elegendő volt számára, hogy a kinézett 300 ezer dolláros lakás első részletét kifizesse.
Ennek az első részletnek pedig a fele a kriptopénzes profitjából származik. Elmondása szerint a főiskola után nem keresett túl sokat, de most már okosabban csinálja a dolgokat.
Az egyik ausztrál kiberbiztonsági vállalat, a Cyber Security Industry Adisor Committee nemrégiben adott ki egy beszámolót, amelyben külön kiemelték, hogy milyen nagy lehetőségeket tartogat a kriptoipar a résztvevők számára.
Azt is leszögezték persze, hogy a tiszta és világos jogi környezet, és a megfelelő szabályozói hozzáállás az, amely az ausztrál piacnak a lehető legjobb körülményeket tudja megteremteni.

A cég így több kulcsfontosságú területre fókuszálva magyarázza el, hogyan lehet növelni az adopciót Ausztráliában, ezek pedig a kiberbiztonsági szabványok bevezetése, a vonatkozó kapacitások növelése, például megfelelő oktatás biztosításával, a nemzetközi tapasztalatok, gyakorlatok vizsgálata és akár lemásolása, és természetesen az átláthatóság növelése.

Olvastad már? A Goldman Sachs és a JPMorgan is kivonul Oroszországból

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Egyesek szerint a bitcoin maximalisták olyanok, mintha egy szekta tagjai lennének

Nic Carter, a régebben jól ismert bitcoin-támogató nemrégiben úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy a keményvonalas maximalisták a jelek szerint örülnek annak, hogy a hatóságok...

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!