Egy korábbi állami alkalmazottat nemrégiben adtak ki az USA igazságszolgáltatásának, zsarolóvírus használatáért, és lefoglaltak nagyjából 28 millió dollárt érő bitcoint.

Az esetről az USA hatóságai értesítették a sajtót, elmondva, hogy a gyanúsított közel tucatnyi zsarolóvírus-támadásért tehető felelőssé, amelyek több tízmillió dolláros nagyságrendű bevételt hoztak számára.

A jövő sportfogadóinak és tipstereinek kriptovalutája.

A részletes információk szerint 2020 áprilisa és decembere között az elkövető, Sebastien Vachon-Desjardins szándékosan fertőzött meg több számítógépet, és ezért váltságdíjat követelt az áldozatoktól.

Az Igazságügyminisztérium nemzetközileg koordinált nyomozás során tudta beazonosítani és leállítani a Netwalker néven ismert csoportot, tavaly januárban.

A vádiratban a 34 éves kanadait összeesküvéssel, számítógépes csalással, és károkozással vádolják, amelyeket az áldozatok számítógépeinek a megfertőzésével valósított meg, egy zsarolóvírussal, amelyet a szakértők Netwalker néven ismernek.

A résztvevő hatóságok elmondása szerint minden eszközzel fel fognak lépni az ilyen esetek ellen.

„Minden jogilag biztosított megoldást fel fogunk használni, hogy lefoglalhassuk és megállíthassuk a zsarolóvírusokhoz köthető javakat, legyenek azok a határainkon belül, vagy külföldön. Nem fogunk habozni, hogy az áldozatok által kifizetett kriptókat nyomon kövessük és utolérjük, így a zsarolóvírusok használóinak egyre kisebb esélyt hagyunk, hogy kriptopénzekkel kerülhessék meg a hatóságokat.”

Vachon-Desjardins tavaly januárban lett letartóztatva az USA kérésére, és ennek során házkutatást is tartottak nála.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A sajtóhírek alapján 719 bitcoint talált a rendőrség, jelenlegi árfolyamon 28 millió dollár körüli értékben valamint, nagyjából 790 ezer kanadai dollárt készpénzben.

Olvastad már? A 38.000 dollár fenyegeti a bitcoint a 3 napos chart szerint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!