28 millió dollárnyi kriptót foglalt le a kanadai rendőrség

-

Egy korábbi állami alkalmazottat nemrégiben adtak ki az USA igazságszolgáltatásának, zsarolóvírus használatáért, és lefoglaltak nagyjából 28 millió dollárt érő bitcoint.
Az esetről az USA hatóságai értesítették a sajtót, elmondva, hogy a gyanúsított közel tucatnyi zsarolóvírus-támadásért tehető felelőssé, amelyek több tízmillió dolláros nagyságrendű bevételt hoztak számára.

A részletes információk szerint 2020 áprilisa és decembere között az elkövető, Sebastien Vachon-Desjardins szándékosan fertőzött meg több számítógépet, és ezért váltságdíjat követelt az áldozatoktól.
Az Igazságügyminisztérium nemzetközileg koordinált nyomozás során tudta beazonosítani és leállítani a Netwalker néven ismert csoportot, tavaly januárban.
A vádiratban a 34 éves kanadait összeesküvéssel, számítógépes csalással, és károkozással vádolják, amelyeket az áldozatok számítógépeinek a megfertőzésével valósított meg, egy zsarolóvírussal, amelyet a szakértők Netwalker néven ismernek.

A résztvevő hatóságok elmondása szerint minden eszközzel fel fognak lépni az ilyen esetek ellen.

„Minden jogilag biztosított megoldást fel fogunk használni, hogy lefoglalhassuk és megállíthassuk a zsarolóvírusokhoz köthető javakat, legyenek azok a határainkon belül, vagy külföldön. Nem fogunk habozni, hogy az áldozatok által kifizetett kriptókat nyomon kövessük és utolérjük, így a zsarolóvírusok használóinak egyre kisebb esélyt hagyunk, hogy kriptopénzekkel kerülhessék meg a hatóságokat.”

Vachon-Desjardins tavaly januárban lett letartóztatva az USA kérésére, és ennek során házkutatást is tartottak nála.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A sajtóhírek alapján 719 bitcoint talált a rendőrség, jelenlegi árfolyamon 28 millió dollár körüli értékben valamint, nagyjából 790 ezer kanadai dollárt készpénzben.

Olvastad már? A 38.000 dollár fenyegeti a bitcoint a 3 napos chart szerint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel...

A SEC késlelteti az Ark Invest Spot Bitcoin ETF döntését

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ismét elhalasztotta a várva várt döntést az Ark Invest és a 21Shares duó által benyújtott spot Bitcoin ETF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!