A brit adóhatóság először foglalt le NFT-t egy csalási ügyben

-

Az adóhatóság három letartóztatást hajtott végre egy feltételezett, fedőcégeket és hamis személyazonosságot használó adócsalás kapcsán.
A HM Revenue and Customs (HMRC), az Egyesült Királyság legfőbb adóhatósága három, egy feltételezett adócsalással összefüggésbe hozható non-fungible tokent (NFT) foglalt le.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az adóhatóság azt állította, hogy ez volt az első brit bűnüldöző hatóság, amely NFT-t foglalt le. Az NFT-k lefoglalására három olyan személy letartóztatásával együtt került sor, akiket azzal gyanúsítanak, hogy különböző kifinomult eszközökkel adócsalást követtek el – jelentette a BBC.
Az ügyben letartóztatott gyanúsítottak állítólag hamis személyazonosságot használtak, és 250 hamis „fedőcéget” hoztak létre, hogy 1,4 millió font (1,8 millió dollár) hozzáadottérték-adó (HÉA) elől bújjanak ki.
A HMRC bírósági végzéssel 6765 dollár (5000 font) értékű digitális vagyontárgyakat és három NFT-t foglalt le a gyanúsítottaktól.
Nick Sharp, a HMRC igazgatóhelyettese szerint az adócsalási ügyben nemrégiben lefoglalt NFT-k és digitális eszközök figyelmeztetésül szolgálnak azok számára, akik pénzt akarnak elrejteni az adóhatóságok elől.
Mint mondta:

„Folyamatosan alkalmazkodunk az új technológiákhoz, hogy lépést tartsunk azzal, ahogyan a bűnözők és az adócsalók el akarják rejteni a vagyonukat.”

Miközben az adóhatóságnak a közvéleményhez intézett figyelmeztetése rutinszerű, lényeges megjegyezni, hogy az elkobzott digitális eszközöket és NFT-ket vagyonként foglalták le, ami az adócsalási ügyekben gyakori, hogy a hatóságok a bírósági eljárás után pótolják a veszteségeket.
Ezeket a lefoglalt digitális eszközöket és gyűjtőeszközöket önmagukban nem a bűncselekmény eszközeként használták.

Az NFT-k népszerűsége 2021-ben lőtt a csúcsra, és trenddé váltak a márkák és a közvélemény körében. A népszerűség és a felhasználási esetek növekedésével a jogalkotók körében is gyakori szabályozási témává váltak.
Ezek a szabályozási viták meglehetősen gyakoriak és összhangban vannak a hagyományos pénzügyi piaccal.

Olvastad már? Befektetés egy vacsora árából?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Minden pénzüket visszakaphatják az FTX tőzsde károsultjai, de ennek nem mindenki örül

A friss információk alapján az FTX tőzsde a kintlévőségeinek akár a 118%-át is kifizetheti a károsult ügyfeleknek, de a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek...

Bika futás napokon belül?! Hogyan kell felkészülni a masszív altcoin szezonra?

Az izgatottság tapintható, mivel a piac jelentős fellendülése az altcoinok növekedési szezonjára utal. A hozzáértő befektetők felfigyelnek, és mivel a 2024-es bikafutás máris címlapokra került, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!