A Bank of Jamaica 2022-ben vezetné be a digitális dollárt a kormányfő szerint

-

Andrew Holness jamaicai miniszterelnök bejelentése szerint a Bank of Jamaica az ország tavalyi sikeres kísérleti projektje után „ki akarja vezetni” a központi banki digitális valutát (CBDC).

Idén indulhat el a jamaicai CBDC

Jamaica, a Karib-tengerben fekvő szigetország Andrew Holness miniszterelnök szerint idén tervezi CBDC-jének bevezetését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jamaicai bürokrata február 10-én tweetelt a CBDC-ről, amikor azt mondta: „a Bank of Jamaica 2022-ben vezeti be saját digitális jamaicai dollárunkat, miután 2021-ben sikeres kísérleti projektet hajtottunk végre”.
A nyilatkozat a jamaicai központi bank tavaly kikísérletezett „sikeres” pilotját követi. A Bank of Jamaica 2021 végén közölte a nyilvánossággal, hogy a kísérleti szakaszban három rendszert teszteltek.
A Holnesstól származó nyilatkozatok megismételték, hogy a CBDC sikeres volt, és a digitális valuta lesz az alapinfrastruktúra.
„Ez a jamaicai digitális fizetési architektúra alapjául fog szolgálni, és elősegíti a nagyobb pénzügyi befogadást, növeli a tranzakciók sebességét, miközben csökkenti a banki költségek költségeit a jamaicaiak számára” – hangsúlyozta Holness.
A jamaicai bürokrata hozzátette:

„Ez egy nagy lépés a béke, a lehetőségek és a jólét nemzetének építésében.”

A jamaicai CBDC Wallet a Sagicor Bank Jamaica vezetője szerint hitelkártyákkal és prepaid kártyákkal fog működni.

Jamaica közelgő CBDC-je olyan országokat követ mint például Kína, Nigéria és Venezuela, amelyek már korábban is CBDC-ket vezettek be.
Eközben az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta, hogy 2023-ban egy digitális euróbankjegyet fog bemutatni, a Federal Reserve pedig a CBDC-projektjéről szóló kutatást és kódot tett közzé.
A Bank of Jamaica a National Commercial Bankkal (NCB) és korlátozott számú tárcaszolgáltatóval dolgozott együtt a CBDC-kísérleti projektjén.
A jamaicai központi bank augusztus 9-én mintegy 230 millió dollár értékben bocsátott ki CBDC-t. Holness arra számít, hogy öt éven belül a jamaicai lakosság több mint 70%-a fogja elfogadni a CBDC-t.

Sabrina Cooper, a Sagicor Bank Jamaica lakossági banki alelnöke a Jamaica Observernek elmondta, hogy a CBDC tárca nem csak a CBDC kihasználására szolgál majd.

„A digitális pénztárca nem csak a CBDC-t jelenti, lehet betéti és hitelkártyája is” – hangsúlyozta Cooper. „Ha megnézzük, mi történik világszerte, a tárca ugyanúgy fog kinézni, mint a fizikai tárca a zsebünkben vagy a táskánkban. Lesz benne CBDC vagy valamilyen digitális valutával egyenértékű készpénz, hitelkártyák vagy akár prepaid kártyák.”

Olvastad már? Befektetés egy vacsora árából?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!