A legalább 1000 BTC-t birtokló címek száma emelkedett az elmúlt hetekben

-

Az úgynevezett bálnák a közelmúltbeli piaci fellendülés során újabb tokenek felhalmozásába kezdtek. Február 10-én a Coin Metrics adatai szerint ezeken a címekben a teljes kínálat 8,096 millió BTC volt, szemben a január 24-i 7,95 millióval.

Bitcoin bálnák és intézményi beáramlások

A leggazdagabb kripto befektetők vásárlási kedve új lendületet vett a BTC fellendülése során az elmúlt két hétben, amikor a január 24-i 33 000 dolláros mélypontról február 11-én 43 500 dollár körüli szintre emelkedett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kisbefektetők, az 1 BTC-nél kevesebbet birtokló címek, az úgynevezett „halak” is csatlakoztak a felhalmozási hullámhoz a BTC árfolyamának közelmúltbeli fellendülése során.
Forrás: Coin Metrics, Messari

Eközben az Ecoinometrics adatforrás a Coin Metrics adatait klaszterek formájában mutatja, ami a BTC bálnák és halak szinkronban lévő felhalmozási viselkedését mutatja.
Érdekes módon a klaszterek ugyanúgy néztek ki, mint a BTC 2021 novemberi, 69 000 dolláros rekordmagasságát megelőző napokban.
Forrás: Coin Metrics, Ecoinometrics

„Ebben a ciklusban ismét elég jól korrelál az árfolyam fellendülése azzal, hogy mind a kis halak, mind a bálna címek egyszerre vásárolnak. Nem tudom, hogy ez a jel továbbra is előrejelzi-e a tartós rallyt, de egyelőre jól működik.”

A CoinShares által a héten közzétett jelentése szintén a beáramlás növekedését mutatta a kriptoalapok körében.
Nevezetesen, az ezekbe az alapokba történő tőkeinjekciók megnégyszereződtek, 85 milliárd dollárra, ebből 71 millió dollár áramlott BTC-fókuszú befektetési termékekbe, ami arra utal, hogy a megújult intézményi érdeklődés is támogatja a BTC árfolyam-emelkedését.

Az elemzők azt sugallják, hogy a bitcoinnak van elég tere ahhoz, hogy az elkövetkező hónapokban növekedjen az értékelése, hivatkozva egy úgynevezett „összesített kockázati pontszámra”, amely négy paraméterből származik: a piac túlterhelésének kockázata, az alacsony kereslet és a magas kínálat helyzetének kockázata, a tulajdonosok profitszerzésének kockázata, valamint a megnövekedett eladási nyomás kockázata.
Az eredményt a piros és a kék színnel ábrázoljuk, ami forró, illetve hűvös piacra utal. Minél forróbb a piac, annál nagyobb az eladási nyomás.
„Jelenleg csak melegszik” – mondta az Ecoinometrics elemzője, hozzátéve, hogy „elméletileg nincs akadálya annak, hogy az árfolyam sokkal magasabbra emelkedjen, kivéve a lendület hiányát”.

Forrás: CoinShares, Bloomberg

Figyelendő BTC árszintek

Eközben a Whalemap a BTC „jelenlegi ellenállási tartományaként” 46 200-49 000 dollárt vetített előre, hivatkozva a múltban az árfolyam-sávokon belüli nagyobb kereskedési aktivitásra.

Hasonlóképpen, a cég megjegyezte, hogy a 41 400-42 400 dolláros tartomány jelenleg támaszként működik.

„A legközelebbi on-chain ellenállás a bálna felhalmozódások szerint csak 47 000 dollárnál van.”

Olvastad már? Puerto Rico hamarosan megadóztathatja az NFT-ket

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!