Nagyszerű jel: újra rekordot döntött a tőzsdéken lévő stablecoinok száma

-

Minden eddiginél több stablecoin kerül a tőzsdékre – hol fogják őket legközelebb bevetni?
A kriptopénztőzsdék most több stablecoint tartanak nyilván, mint valaha, ami újabb jele annak, hogy a befektetők bitcoin (BTC) és altcoinok vásárlására készülnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoQuant on-chain elemzőplatform adatai azt mutatják, hogy a héten a tőzsdék összes stablecoin-tartaléka először lépte át a 27 milliárdot.

A tőzsdei felhasználók stabilcoinokat terelnek a számlákra

A december végi csúcs elérése után a stablecoin-tartalékok 2022 elején zuhanásnak indultak, ahogy a BTC/USD és az altcoinpiacok együttesen többhavi mélypontra estek.
Az elmúlt hetekben azonban ez a trend megfordult, és a tőzsdei felhasználók február 9-től kezdődően többet küldtek a számláikra, mint bármikor korábban.
Így a tőzsdékről a kriptovalutákba potenciálisan bevethető likvid tőke soha nem volt ennél nagyobb.

Forrás: CryptoQuant

A CryptoQuant adatai összesen 43 lakossági és származtatott kereskedési platformot elemeztek.
A cég által megfigyelt 21 tőzsdén lévő BTC-tartalékokat tekintve a tendencia folyamatos kivonásokat mutat – még azután is, hogy a bitcoin spot árfolyama január harmadik hete óta közel 50%-kal emelkedett.
Február 9-én a tőzsdéken 2,361 millió BTC állt rendelkezésre.
Forrás: CryptoQuant

A Supply Shock modell 5000 dolláros nyereséget mutat a BTC számára

Mivel a BTC iránti kereslet a közelmúltbeli nyereségeket követően is fennmaradt, Willy Woo népszerű elemző szerint a bitcoin jelenlegi valós piaci értéke 50.000 dollár.

Woo a Supply Shock Valuation metrikája alapján megmutatta, hogy bár az januárban csökkent, még mindig a spot ármozgások felett van – a közelmúltbeli sikerek után is.


A Supply Shock a bitcoin azon piaci árát veszi alapul, amikor a kínálat egy adott időponthoz hasonló szinten volt.

„Olyan piaci körülmények között, amikor a Supply Shock a közelmúltbeli történelmi szinteken belül van, lehetséges egy fundamentális árat modellezni. Egyszerűen csak visszatekintünk a korábbi időkre, amikor a piacon hasonló Supply Shock volt, majd megkeressük a piac által akkor kijelölt árakat”  – magyarázta Woo az eszköz tavalyi bevezetőjében.

Olvastad már? Egyes elemzők szerint az ethereum júliusra 4000 dollárt érhet

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: jamal antar

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana 91 millió napi tranzakcióval vezet, megelőzi az Ethereum-ot

A Solana bebizonyította, hogy a nagy blokkláncok közül a leggyorsabb, egyetlen nap alatt elképesztő 91 millió tranzakciót dolgozott fel. A CoinGecko frissítése szerint április 6-án a...

Itt az altcoin-szezon: Legjobb tippek a robbanásszerű növekedéshez

Vendégbejegyzés A piac forrong a különböző kriptopénzek számára ígéretes időszak beköszöntével. A 2024-es bikafutás beindulásával a figyelem az ígéretes altcoinok felé fordul, amelyek jelentős növekedést könyvelhetnek...

Hogyan segíthet a Bitcoin abban, hogy Solana új ATH-ra emelkedjen

Daniel Cheung, a Syncracy Capital társalapítója szerint a Solana (SOL) ára új All-Time High (ATH) szintre emelkedhet. Ezt Cheung az X-en tette közzé. Elmondása szerint a...

A Bitcoin fellendülőben van, a feleződés óta a legmagasabb áron van

A Bitcoin árfolyama a múlt havi feleződés óta most érte el a legmagasabb pontját, és több mint egy hónapja nem látott szintet ért el. A Bitcoin...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!