Svájc legnagyobb bankja szerint elhúzódó kriptotélre kell számítanunk

-

A UBS, Svájc legnagyobb bankja a kriptotélre figyelmeztetett, amikor az árak összeomlanak és talán évekig nem is fognak helyreállni.
A bank elemzői több fő okot is kifejtettek, amelyek befolyásolják a kriptovaluták árfolyamát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A UBS olyan kriptotelet vár, amely akár évekig is eltarthat

Svájc legnagyobb bankja, a UBS egy olyan kriptotélre figyelmeztetett, ahol az árak összeomlanak, és lehet, hogy évekig nem fognak helyreállni.
A bank elemzői James Malcolm vezetésével nemrég egy ügyfeleknek szóló jegyzetben több okot is kifejtettek, amiért a kriptopénzek idén elveszíthetik vonzerejüket a befektetők számára.
Először is, a UBS elemzői részletezték, hogy a Federal Reserve kamatemelései csökkenteni fogják a kriptopénzek, például a bitcoin vonzerejét sok befektető számára, akik jó alternatív értéktárolóként tekintenek az eszközosztályra.
Az elemzők hozzátették, hogy ha a központi bankok lépéseket tesznek az infláció megfékezésére, akkor a befektetők nem biztos, hogy a bitcoinra az emelkedő árak elleni védelemként fognak tekinteni.
Megjegyezték, hogy a kormányzati ösztönzés kulcsfontosságú tényező, amely 2020-ban és 2021-ben a kriptopénzek árfolyamát is fellendítette.

A Fed várhatóan idén többször is emelni fogja a kamatlábakat. A JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon nemrég azt mondta, hogy a Federal Reserve-nek idén talán több mint négyszer kell emelnie a rövid távú kamatokat.
A Goldman Sachs hasonlóan arra számít, hogy a Fed idén négyszer emel kamatot. Jeremy Siegel, a Wharton pénzügyi professzora a hónap elején azt mondta:

„A Fednek sokkal többször kell emelnie, mint amire a piac számít.”

A UBS elemzői azt is állították, hogy egyes befektetők egyre inkább rájönnek, hogy a bitcoin nem „jobb pénz” a magas volatilitása miatt.
Ráadásul szerintük a kriptopénz korlátozott kínálata rugalmatlanná teszi azt mint fizetőeszközt. Az elemzők továbbá kijelentették, hogy a blokklánc-technológia decentralizált felépítése miatt nehezen skálázható.

A kriptopénzek másik nagy akadálya a szabályozás – írta le a UBS csapata. A széles körben elterjedt kriptopénz-spekuláció „elkerülhetetlenül szorosabb felügyeletre szólít fel a fogyasztók védelme” és a „pénzügyi stabilitás védelme érdekében” – figyelmeztettek az elemzők.
Kifejtették:

„a magasan szárnyaló stabilcoinok és a defi [decentralizált pénzügyi] projektek tekintetében szinte biztosnak tűnik az, hogy az elkövetkező hónapokban szigorúbb felógyelettel kell szembenézniük a hatóságok részéről.”

Az Egyesült Államokban a Biden-kormányzat a hírek szerint épp a kriptoeszközökre vonatkozó kormányzati szintű stratégiát készít elő.

Továbbá az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke, Gary Gensler a múlt héten azt mondta, hogy a kriptotőzsdék szabályozása az SEC számára is kiemelt prioritás.

Olvastad már? 11 éves blokkjutalom került elköltésre nemrég

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Christian Jentsch

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!