Jack Dorsey a web 3.0 centralizált jellegét kritizálta

-

A VC-k és az angyalbefektetők számára gyakran az a legfontosabb, hogy a vállalkozások megfeleljenek a vonatkozó szabályozásoknak, nem pedig a decentralizáció a növekedés szempontjából.
Jack Dorsey, a Twitter társalapítója és korábbi vezérigazgatója, valamint a Square (ma Block) alapítója és vezérigazgatója kedden közzétett tweet-sorozatában kritikájának adott hangot a Web 3.0 fejlődési irányával kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója is csatlakozott Dorsey gúnyolódásához. Ettől függetlenül megjegyzésként, ugyanazon a napon – amikor megkérdezték tőle, hogy a kriptók kiváltják-e a dollárt – Dorsey azt válaszolta, hogy „a Bitcoin ki fogja”.
A kontextusban a Web 3.0 a virtuális világ decentralizált változata, amely részben nyilvános blokkláncokat, metaverzum technológiát, nem helyettesíthető tokeneket és decentralizált pénzügyeket fog tartalmazni, amelyek mentesülnek a központi energiaforrások, például a vállalati szerverek szorításából.


Dorsey azonban célba vette azt a tényt, hogy a kockázati tőkecégek, vagyis a VC-k és a korlátolt felelősségű társaságok, más néven LP-k gyakran finanszíroznak Web 3.0-projekteket, amelyek közvetlen versenyben állnak a decentralizált alternatívákkal, például az ICO-kkal.
Azáltal, hogy a VC-k és LP-k ellenőrző részesedést birtokolnak, nyomást gyakorolhatnak a blokklánc kezelőire, hogy megfeleljenek az olyan központosított szabályozásoknak, mint például a KYC (Know Your Customer) adatok gyűjtése, amelyek ellentétesek az alapvető kriptofilozófiával.
Bár nem sok hozzáfűznivalója volt, Elon Musk megjegyezte, hogy a Web 3.0 projektek nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.


A PitchBook jelentése szerint a fintech cégek 2021 első három negyedévéig összesen 88,3 milliárd dollárnyi finanszírozást kaptak kockázati tőkéből, ami majdnem kétszerese a 2020-as 44,9 milliárd dollárnak.
A jelentés a kriptovaluták növekvő mainstream elfogadottságát is kiemelte, mint az egyik potenciális növekedési hajtóerőt, különösen mivel egyre több intézmény igyekszik hozzáférni a digitális eszközökhöz.

Ami Dorsey-t illeti, a Twitter korábbi vezérigazgatója a jelek szerint sokkal hangosabban nyilatkozik arról a szándékáról, hogy hozzájárul a Bitcoin (BTC) gazdaságához, mióta novemberben lemondott a közösségimédia-vállalatról.
Amint arról a Cointelegraph korábban beszámolt, Dorsey egy decentralizált tőzsde létrehozását tervezi a Bitcoin számára, amely megkönnyíti a nem letétkezelő tárcák felhasználását.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: JD Lasica

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!