Az oroszok által végzett kriptotranzakciók éves volumene több mint 5 milliárd dollár

-

A kriptogazdaság növekvő kapitalizációjával az oroszok évente több milliárd dollár értékű kriptotranzakciókat hajtanak végre – derül ki az orosz központi bank által gyűjtött adatokból.
Az orosz lakosok a kriptopiac legaktívabb résztvevői közé tartoznak – ismerte el a szabályozó hatóság.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az oroszok a legaktívabb kriptohasználók közé tartoznak, el a jegybank szerint

Az orosz Központi Bank (CBR) – hűen a decentralizált digitális pénzekkel kapcsolatos keményvonalas álláspontjához – nemrég kijelentette, hogy a kriptopénz-műveletek „jelentős kockázatokat hordoznak a pénzügyi stabilitás és a befektetők védelme, valamint az éghajlati tényezők szempontjából”.
A figyelmeztetést a 2021 második és harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi stabilitási áttekintésükkel együtt adták ki.
A monetáris hatóság elismerte a digitálisvaluta-piac kapitalizációjának idei gyors növekedését. A Forklog által idézett elemzése szerint a kriptopénzek árának emelkedésében kulcsszerepet játszott a befektetők megnövekedett érdeklődése az olyan technológiák iránt, mint a blokklánc, az okosszerződések, a decentralizált pénzügyek és a stabilcoinok.
Különböző elemzőtanulmányokra hivatkozva a pénzügyi szabályozó elismerte, hogy az Orosz Föderáció lakosai a kriptotér legaktívabb résztvevői közé tartoznak.
Az oroszok a kriptopénzplatformok leggyakoribb felhasználói közé is tartoznak. Oroszország a Binance, a világ vezető kriptotőzsdéjének látogatottságát tekintve az egyik vezető helyen áll.
A Bank of Russia a nagy pénzintézetek tavaly júliusban végzett felméréseire hivatkozva megjegyzi, hogy az oroszok által végrehajtott digitálisvaluta-tranzakciók éves volumene mintegy 5 milliárd dollárt tesz ki.

A CBR ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy a kriptovaluták anonim jellege hozzájárul ahhoz, hogy bűncselekményekben, például pénzmosásban és terrorizmus finanszírozásában használják őket.
A központi bank, amely következetesen elutasítja a kriptopénzek törvényes fizetőeszközként való legalizálását az Orosz Föderációban, rámutatott más kapcsolódó kockázatokra is, többek között a fiat megtakarítások kriptovalutákká történő átváltására.
A CBR a kriptovalutákat árfolyam-ingadozásuk miatt értékmegőrzőként megbízhatatlannak tartja.
A szabályozót aggasztja a bitcoinbányászat energiaigényes jellege is. Az energiaforrásokban gazdag Oroszország vonzó célpont a bányászok számára, és egyes tartományai, ahol az áramárak meglehetősen alacsonyak, az iparág szabályozását követelik.
Moszkvában egyre több tisztviselő gondolja úgy, hogy a bányászatot mint vállalkozási tevékenységet legalizálni kellene, és ekként kellene adóztatni.
A Bank of Russia kiemeli, hogy általában véve a digitális valuták térsége és a hagyományos pénzügyi szektor közötti kapcsolat továbbra is korlátozott.

A hatóság ugyanakkor úgy véli, hogy a kriptovaluták terjedése egyre több kockázatot jelent az orosz pénzügyi piac számára, és ragaszkodik a jobb felügyelet szükségességéhez.

Olvastad már? Jamie Dimon figyelmeztet: legyünk óvatosak, a kriptónak nincs belső értéke

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!