Átverésekre figyelmezteti a Shiba Inu csapata a coin befektetőit

-

A csapat figyelmeztette a SHIB befektetőit a csalókra, akik hivatalos fiókoknak adják ki magukat és hamis felhasználókat hoznak létre.
A Shiba Inu (SHIB) mémkriptopénz mögött álló csapat nyilvános figyelmeztetést adott ki a folyamatban lévő online csalások ellen, amelyek elsősorban a SHIB tokenek iránt érdeklődő altcoinbefektetőket célozzák.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A proaktív átverési figyelmeztetés egy tweet formájában érkezett, amely részletesen bemutatja a Shiba Inu közösség gyanútlan áldozatainak átverésére használt különböző módszereket.


A figyelmeztetés továbbá a következőket írta:

„A csalók hivatalos fiókoknak adják ki magukat, és hamis felhasználókat hoznak létre. Ezek a csalók általános bejegyzésekre válaszolnak”.

Miközben a Shiba Inu vonzza a feltörekvő kriptomilliomosokat és -milliárdosokat, a rossz szereplők is megjelentek a közösségimédia-platformokon, köztük a Twitteren és a Telegramon.

A potenciális áldozatokkal való kapcsolatfelvétel egy gyakori módszere a hivatalos fiókok megszemélyesítése és az olyan hashtagek megcélzása, mint a #shib #shibarmy #leash #shibaswap és #bone.
Továbbá a Shiba Inu az átverési riasztásban kiemelte, hogy a közösség nem kínál semmiféle promóciót, beleértve airdropokat, bónuszokat, ajándékokat vagy ajándékokat.
Általános szabályként elvárják a befektetőktől, hogy tartózkodjanak a privát kulcsok, hitelesítőadatok megosztásától, illetve a hamis közösségimédia-fiókokhoz való csatlakozástól és azok követésétől.
A Shiba Inu sikeréből inspirálódva számos kutyás témájú token kezdte elárasztani a kriptopiacot. Legutóbb a SHIB október 28-án 0,000086 dolláros történelmi csúcsot ért el, de azóta is küzd az értékének megtartásáért.
A Shiba Inu fejlesztőcsapata egy másik tokent is kifejlesztett és kiadott Doge Killer (LEASH) néven, amely szintén 130,3%-os nyereséget ért el a közelmúltban.
A token mainstream elfogadottsága mellett a növekvő befektetői közösség számára a SHIB már elérhető a legnépszerűbb kriptotőzsdéken is, beleértve a Binance.US-t és a Crypto.com-ot.

A Dogecoin (DOGE) spinoff körüli hájp egy hosszabb bikapiaci időszaknak tulajdonítható, amely magas profitot hozott a kisbefektetők számára.
Amint a Kriptoworld is beszámolt, egy 35 éves szupermarket-raktárvezető által 2021 elején tett 8000 dolláros befektetése mára több mint egymillió dollárt ér.

Olvastad már? Kanada történelmének legnagyobb egyszemélyes lopását követte el egy tinédzser

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: The Focal Project

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!