A nagyhalak már értékesítenek – 5 jel, amire érdemes figyelni a Bitcoint illetően

-

A heti zárás gyönyörködteti az elemzőket, mivel a „Moonvember” folytatódni látszik – elronthatja bármi a bikák szórakozását?
A Bitcoin (BTC) új hetet kezd az új történelmi csúcsok felé tartó versenyfutással, a bikák már megint az utolsó pillanatban mentették meg a napot – és a hetet.
Az oldalazó BTC árfolyam-akcióval teli hét éppen a heti záráskor ért véget, a Bitcoin visszapattant a 66.000 dollárra.
Ez egy klasszikus mozgás, amely az elmúlt hetekben már túlságosan ismerőssé vált, és a figyelem most ismét a bikás kimenetelre összpontosul.
A „Moonvember” harmadik hete így továbbra is a 100.000 dollárhoz közelítő hó végi árcéllal rendelkezik.
Vajon a bitcoin eljuthat oda? A Cointelegraph öt olyan tényezőt vett szemügyre, amelyek segíthetik a BTC árfolyamának alakulását a következő napokban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A heti zárás nem hagy teret a medvéknek

Azoknak, akik aggódtak, hogy mi fog történni a vasárnapi heti záráskor, feleslegesen tették azt – a Bitcoin nem okozott csalódást.
Miután a hét nagy részében oldalazó pályán mozgott, a BTC/USD klasszikus stílusban emelkedett, és egy új heti csúcsra, 65.500 dollárra nőtt.
Az 1000 dolláros nyereség szó szerint az utolsó órában érkezett, ami jellemző az elmúlt hetek viselkedésére.


A Bitcoin így egy több hónapos trend fölötti heti zárást állított be, amelyet korábban az általános erősség fontos tesztjének tartottak.
A TechDev népszerű elemzője számára a zárás egy másik okból is figyelemre méltó volt, mivel az 1,618-as Fibonacci-szint fölé került, és ezzel lemásolta azt az akciót, amely mind a 2013-as, mind a 2017-es bikafutás során ugródeszkaként szolgált.


„Készen állsz arra, ami jön? Én személy szerint nem fogadok arra, hogy ezúttal másképp lesz a Bitcoin számára” – tette hozzá egy külön Fibonacci-posztban.
A cikk írásakor a BTC/USD árfolyama alig 66.000 dollár alatt mozgott, miután az éjszaka folyamán rövid időre csúcsként érte el a zóna tetejét.
Mások azzal érveltek, hogy a vasárnapi Taproot soft fork bevetése még nem értékelődött fel teljesen.
Ahogy a Cointelegraph korábban megjegyezte, a nagyobb frissítéseket jelentős árfolyam-emelkedések követték a múltban, így történt például a Segregated Witness („SegWit””) esetében is 2017-ben.

„A piac nem árazta be a hatalmas Bitcoin Taproot frissítést” – írta Charles Edwards, a Capriole befektetési cég vezérigazgatója.

A 135.000 dollár „még mindig játékban van”

Mondjon bárki bármit PlanB elemző hó végi „legrosszabb forgatókönyv” sorozatának Bitcoin árfolyam-előrejelzéseiről – ő kitart becslései mellett.
Miután három egymást követő hónapban szinte pontosan megtippelte a BTC havi záróárát, PlanB most azt mondja, hogy a 98.000 dollár december 1-ig és a 135.000 dollár 2022. január 1-ig még mindig elérhető cél.


Ezzel messze nincs egyedül – ahogy a Cointelegraph is beszámolt róla, több forrás is legalább 85.000 dollár felé várja a bitcoint a következő hetekben.
Ha tovább nagyítunk, akkor PlanB stock-to-flow modelljeihez más kutatások is csatlakoznak, amelyek megmutatják, hogy a Bitcoin valójában mennyire ciklikus – és már 2013 előtt is az volt.


Egy múlt heti előrejelzés szerint azonban a Bitcoin januárban óriási, 250.000 dolláros szintet fog elérni, amely végül végleg megcáfolhatja az egyik stock-to-flow modellt.

„Megkezdődött a bikapiaci forgalmazás”

Lehet, hogy ez a ciklus végének a kezdete a Bitcoin bikapiacán?
A hosszú távú tulajdonosok (LTH-k) tevékenységét elnézve úgy tűnik, hogy a Bitcoin az utolsó – de legingadozóbb – bikás fejezetébe lépett.
A Glassnode on-chain analitikai cég adatai, amelyeket William Clemente elemző emelt ki, azt mutatják, hogy az LTH-befektetők abbahagyták a nettó felhalmozást, és mostanra elidegenítik magukat a coinoktól.
A bikafutás csúcspontjaira jellemző, hogy ez az „erősségben való eladás” az első nettó csökkenést jelenti az LTH-állományban április óta, amikor a BTC/USD 64.900 dolláros csúcsot ért el, ami hat hónapig a plafon maradt.
„A hosszú távú tulajdonosok gyengeségben vásárolnak BTC-t, és erősségben adnak el” – kommentálta Clemente.

„Most kaptuk az első piros lenyomatokat az LTH nettó pozícióváltozásáról több mint 6 hónap óta, ami azt mutatja, hogy a bikapiaci eloszlás megkezdődött.”

Bitcoin LTH pozícióváltozási diagram. Forrás: William Clemente/ Twitter

Legutóbb, 2020 negyedik negyedévében az LTH-k már a Bitcoin drámai árfolyam-emelkedése előtt elkezdtek eladni, az eloszlás elérte a csúcsot, majd csökkent, mielőtt a 64.900 dolláros történelmi csúcs megvalósult volna.

A hashráta visszatér minden idők legmagasabb szintjére

A Bitcoin egyik aspektusa, amely ezen a héten valóban történelmi csúcsokat döntöget, a hashráta.
Az öt hónappal ezelőtti összeomlásból való gyors, ám ennek ellenére hosszas felépülés után a core hálózat legfontosabb mérőszáma most ugyanott jár, mint április végén-május elején.
A MiningPoolStats megfigyelő erőforrás adatai szerint, a nyers adatokban lévő kiugrások és hullámvölgyek nélkül, a hashráta 168 exahashes per másodperc (EH/s) körül van jelenleg.

Bitcoin hasrátája, nyers adat diagram. Forrás: MiningPoolStats

A mellékelt grafikon mutatja a fejlődés mértékét azóta, hogy a bányászok tömegesen elkezdtek Kínából elköltözni.
Bár a hashrátát, amely a bányászatra fordított számítási teljesítményt írja le, csak becsülni lehet, nem pedig pontosan mérni, a mérőszám közel fél év óta most indul először ismeretlen területre.


Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a nehézség, amely vitathatatlanul a Bitcoin alapvető erejének legfontosabb mutatója, szintén továbbra is minden idők legmagasabb értékei felé tart.
Vasárnap újabb 4,7%-kal bővült, ami szintén zsinórban a kilencedik emelkedést jelenti a nehézség tekintetében.

„A habzsolás jelei”

A Bitcointól távolodva a hagyományos piacok is kezdenek elbizonytalanodni – és nem csak a befektetők.
Egy múlt heti konferencián Raghuram Rajan, az indiai jegybank korábbi kormányzója riadót fújt a részvények túlzott növekedése miatt.
„A habzsolás nyilvánvaló jelei láthatók” – mondta a népszerű amerikai részvényeket tartalmazó Nomura-Wolfe kosárról.
„Minden őrültnek tűnik, buborékok vannak itt, buborékok ott, mindenhol” – idézte az Financial Times Erik Knutzent, a Neuberger Berman befektetési menedzser befektetési igazgatóját.

„Ez már közhely, de tényleg feltérképezetlen vizeken vagyunk, nagyon szokatlan területen”.

Bár a november hagyományosan szilárdan teljesítő hónap mind a hagyományos pénzügyi, mind a kriptopénzpiacok számára, nem árt gyanúsan viszonyulni a részvények „csak felfelé” jellegével kapcsolatban.
A bitcoinosok számára a kérdés a kettő közötti általános korreláció körül forog – annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban önállóan kitört, a BTC-t még mindig befolyásolhatják a máshol hirtelen bekövetkező hangulatváltozások.
Erre volt példa a Tesla, amely a múlt héten a Bitcoinnal egy ütemben esett Elon Musk vezérigazgató 10%-os részvényeladásának hatására.

Olvastad már? A Bitcoin-hálózat üdvözli a Taproot soft forkot


Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!