Jól indul az október

-

A kereskedők között a jó hangulat az úr, és ha valaki ezt vitatná, elég egy pillantást vetni a grafikonokra.
A bitcoin pár nap alatt 20%-nál többet emelkedett, 48 ezer dollár közelébe. Ennek legnagyobb része pedig egy alig fél órás időtartam alatt játszódott le. Előtte pedig az ether ára emelkedett nagyot, mindössze pár órával a bitcoin előtt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kapitalizációs lista második helyezettje 11%-kal erősödött, egészen a 3315 dolláros árfolyamig, mielőtt visszaereszkedett a 3200 dolláros szintre.


A két vezető kriptó emelkedése persze a teljes piacra jó hatást gyakorolt, és a legtöbb projekt szintén hegymenetbe kapcsolt. Az összpiaci kapitalizáció így a CoinMarketCap adatai alapján most 2,1 billió dollár.

A fundamentumok miatt lehet

Kína ismét nekifutott, hogy betiltsa a bitcoint, ez pedig sokak szerint ahhoz vezetett, hogy a kínai kereskedők tömegesen mentek át decentralizált tőzsdékre. Egyes kínai újságírók úgy vélik, hogy a dYdX defi protokoll múlt heti 90%-os emelkedése is nekik köszönhető.
Az USA esetében nagyobb figyelmet kapott a hír, hogy a Fed elnöke, Jerome Powell a Kongresszusnak úgy fogalmazott, hogy Kínával ellentétben ő nem akarja betiltani a kriptopénzeket (szerkesztői megjegyzés: a Fed egy bank, a bankok nem szoktak törvényeket hozni amúgy sem, nagyjából annyira kompetensek a bitcoin betiltásában, mint a kresz megváltoztatásában).
Powell elmondása szerint a stablecoinok viszont más elbírálás alá kellene, hogy essenek. A stablecoinok kibocsátóit bankként kellene definiálni:

„A stablecoinok olyanok, mint a pénzpiaci alapok, vagy éppen a bankbetétek. Mégis kívül esnek a szabályozói hatáskörökön. Pedig szabályozni kellene ezeket. Ha azt csinálják, amit a bankok, azt kelljen teljesíteni, amit a bankoknak.”

Ez az álláspont sem vette el a piac kedvét a vásárlástól, viszont ahogy a kriptóban mindig, a változás bármikor bekövetkezhet.

Olvastad már? A Bitcoin befektetői „már nem félnek”

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!