Három bullish mutató konvergál, ahogy az Ethereum natív tokenje, az Ether több mint 9%-ot emelkedett október 1-jén, és átlépte a 3000 dolláros szintet, ami egy pszichológiai ellenállási szint.

Az Ethereum natív tokenje, az Ether (ETH) a következő hónapokban megduplázhatja piaci értékét, köszönhetően a támogató technikai és fundamentális mutatók együttállásának.

Az Ether árfolyama október 1-jén több mint 9%-kal nőtt, és 10 nap óta először közel 3300 dollárra emelkedett.

A nyereség elsősorban az összes vezető kriptovaluta árfolyamának fellendülése nyomán alakult ki, beleértve a Bitcoint (BTC), amely 9,5%-kal emelkedett, és elérte a 48.000 dollárt, ami 10 napja a legmagasabb szintje.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ether-Bitcoin korreláció a növekvő amerikai inflációval szemben

Az október 1-jei kriptopiaci fellendülés egybeesett az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának a fogyasztói kiadásokról szóló jelentésének közzétételével.

Az adatok szerint az amerikai fogyasztási kiadások árindexe, a Federal Reserve által preferált inflációs mérőszám, augusztusban 0,3%-kal emelkedett, éves szinten pedig 3,6%-kal nőtt. Ezzel a maginfláció 30 éve a legmagasabb szintre emelkedett.

A spekulánsok hajlamosak a Bitcoint az infláció elleni fedezetként kezelni, ami megmagyarázza a vezető kriptopénz legutóbbi reakcióját az Egyesült Államok magasabb fogyasztói áraira.

Eközben az Ether és a Bitcoin 30 napos átlagos korrelációja a CryptoWatch adatai szerint 0,89 közelében van, ami azt eredményezte, hogy az ETH szinte egy ütemben mozgott a BTC-vel.

BTC/USD vs. ETH/USD napi árgrafikon. Forrás: TradingView

A Michigani Egyetem augusztus 25. és szeptember 27. között végzett felmérése szerint az amerikai fogyasztók hosszabb távú inflációs várakozásai 3%-ra emelkedtek, ami az elmúlt évtized legmagasabb értéke.

Az eredmény ellentmondani látszott Jerome Powell jegybankelnök nézeteinek, aki hónapokig “átmeneti” inflációnak minősítette az emelkedő inflációt, de egy nemrégiben tartott szenátusi meghallgatáson elismerte, hogy a magasabb fogyasztói árak legalább a jövő évig fennmaradhatnak.

Ennek eredményeképpen az inflációs nyomás okot adott a kriptobikáknak arra, hogy a Bitcoint végső fedezeti eszközként reklámozzák, a MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor pedig azt javasolta a vállalatoknak, hogy készpénzalapú kincstárjegyeiket BTC-re váltsák át.

A MicroStrategy a teljes forgalomban lévő Bitcoin-készlet mintegy 0,5%-át birtokolja, ami jelenleg több mint 6 milliárd dollár értékű.

A kínálat beszűkülése

Az Ethereum augusztus 5-én egy hálózati hard fork frissítésen ment keresztül, ami tovább növelte az Ether bullish kilátásait, a kereslet és kínálat klasszikus törvényének köszönhetően.

A London hard forknak nevezett frissítés egy javító protokollt, az EIP-1559-et vezette be, amely az Ethereum hálózati díj egy részének, az úgynevezett alapdíjnak az elégetését kezdeményezte.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Eddig az EIP-1559, aktiválása óta 410 404 ETH-t (kb. 1,32 milliárd dollár) távolított el véglegesen az aktív kínálatból – derül ki a Watch the Burn adataiból.

Az Ethereum arra is készül, hogy a konszenzusmechanizmusát a proof-of-work (PoW) helyett proof-of-stake (PoS) rendszerre állítsa át.

Ennek eredményeképpen elindított egy stake medencét, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jutalmakat szerezzenek és növeljék ETH-állományukat, ha 32 ETH-t zárolnak a hivatalos PoS okosszerződésben egy bizonyos ideig.

Eddig az Ethereum 2.0 stake szerződésben letétbe helyezett ETH mennyisége a 2020 novembere óta mintegy 11 500-ról mára 7,82 millió ETH-ra ugrott. Ez azt jelenti, hogy az átállással gyakorlatilag 7,82 millió ETH-t vontak ki ideiglenesen a forgalomból.

A teljes ETH az Ethereum 2.0 intelligens szerződésben van. Forrás: CryptoQuant

Másrészt az összes kriptotőzsdén tartott Ether tokenek összmennyisége rekordalacsony szintre esett. A CryptoQuant adatai szerint a tőzsdék már csak 18,1 millió ETH-t tartanak, szemben az egy évvel ezelőtti 23,73 millió ETH-val.

A csökkenő ETH tartalékok azt mutatják, hogy a kereskedők inkább megtartják az Ether tokenjeiket, minthogy más eszközökért eladják őket, mivel a kínálat szűkülhet az Ether piacra belépni kívánó befektetők számára, így az ETH értékesebbé válhat.

Cup and handle

Az alacsonyabb kínálat és a nagyobb kereslet keveréke bikás támaszt jelent az Ether árfolyamának. Eközben az Ether hosszabb időtávú grafikonjain látható cup and handle mintázat további bizonyítékot szolgáltat egy felfelé irányuló kitörésre.

A cup and handle egy bullish folytatási mintázat, amely egy lekerekülő aljzatból és egy ereszkedő csatornarendszerből áll, ahogy az alábbi grafikonon látható. A struktúra profitcélja jellemzően a csésze maximális magasságával megegyező hosszban van.

Tekintettel arra, hogy a csésze ellenállási szintje 4000 dollár közelében van, az onnan való kitörés az ETH-t 6000 dollár fölé juttathatja, ami majdnem a jelenlegi árfolyam duplája.

ETH/USD napi árgrafika csésze és fogantyú mintával. Forrás: TradingView

Olvastad már? Az SEC elnöke ismét támogatását fejezte ki a bitcoin-ETF-eket illetően

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.