Larry Summers volt amerikai pénzügyminiszter: a kriptopénzt „jobban kell szabályozni”

-

Larry Summers volt amerikai pénzügyminiszter és a Világbank vezető közgazdásza szerint a kriptopénzenek jobb lesz majd, ha szilárdan szabályozzák őket, ahelyett, hogy libertárius paradicsomként kezelik őket.

Larry Summers úgy látja, hogy a kriptónak jót tesz az erős szabályozás

Lawrence Summers, aki a Clinton-kormányzatban pénzügyminiszterként, az Obama-kormányzatban pedig a Fehér Ház Nemzeti Gazdasági Tanácsának igazgatójaként dolgozott, a kriptopénzek szabályozásáról beszélt a Bloombergnek adott pénteki interjújában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Summers, a Világbank korábbi vezető közgazdásza, jelenleg a Harvard Egyetem tiszteletbeli elnöke.
Arról kérdezték, hogy a szabályozók világszerte miért „mélyen szkeptikusak” a kriptovalutákkal kapcsolatban. Kína például keményen fellépett a kriptotevékenységek ellen.
Summers azzal kezdte, hogy a „kripto” szó „a nagy pénzügyi összegekkel kapcsolatos titoktartási vágyat” sugallja, majd részletezte:

„Ha nagy pénzügyi összegek tranzakciói titokban történik, akkor fennáll a pénzmosás kockázata, a különböző bűnözői tevékenységek támogatásának kockázata, az ártatlan emberek átverésének kockázata.”

„Az igazság az, hogy nem lenne életképes repülőgépiparunk, ha nem szabályoznánk a repülésbiztonságot” – folytatta. „Nem lenne olyan közlekedési rendszerünk, mint amilyen, ha nem szabályoznánk a gépjárművek biztonságát.”

Hozzátette, hogy a blokkláncalapú fizetési iparág „jobban fog működni, ha szilárdan szabályozzák, ahelyett, hogy megpróbálnánk valamiféle libertárius paradicsom lenni” – jegyezte meg:

”Azt hiszem, a kriptoközösségnek ezt fel kell ismernie, és együtt kell működnie a kormányokkal, és ha ezt megteszik, úgy gondolom, hogy ez az innováció lehet ennek az időszaknak az egyik fontos újítása.”

Az IMF volt vezető közgazdásza rámutatott, hogy egyesek hisznek abban az elképzelésben, hogy a kriptopénz „valamiféle libertárius paradicsom lesz, ahol nem fogunk tudni banki szabályokat érvényesíteni, mint például az ügyfelek ismerete [KYC], ahol szabadon mozgathatjuk a pénzt és elkerülhetjük az adófizetést”.

Summers így vélekedett: „azt hiszem, ez egy olyan felismerés, amelyhez minden iparágnak el kell jutnia, amely rendszerszintű jelentőséggel bír” – mondta, majd hozzátette:

„Ez nem sokban tér el a nagy technológiai cégek vitájától. Szükségük van egy szabályozási keretre. Nemcsak a fogyasztóik védelme miatt van rá szükségük, hanem saját maguk védelme érdekében is.”

Végezetül azt mondta: „Nem lenne a New York-i tőzsde a világ tőzsdei központja, ha nem lenne erős SEC-nk”, hangsúlyozva: „Még akkor is, ha az embereknek néha nem tetszenek a szabályok””

Olvastad már? Charles Hoskinson a Cardano jövőjéről beszélt

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: World Economic Forum

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!