A svéd központi bank szerint a bitcoin a bélyegekhez hasonlít

-

Egy banki konferencián tett tanúbizonyságot a hozzáértéséről a Sveriges Riksbank, a svéd központi bank vezetője, Stefan Ingves.
Elmondta a privát pénzek előbb vagy utóbb össze szoktak omlani, és a bitcoin messze van attól, hogy az állami gazdaságokkal fedezett fiat pénzek versenytársa legyen.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„A privát pénzek előbb vagy utóbb összeomlanak. Természetesen lehet pénzt csinálni a bitcoin-kereskedéssel, de ez nem különb a bélyegekkel való kereskedésnél.”

(Fordítói megjegyzés: a privát pénzek nem összeomlanak, hanem lekapcsolják a kibocsátó céget, szervezetet. Sok sikert ehhez egy elosztott, decentralizált hálózat esetén. Az állami fedezet meg igazi értékálló dolognak hangzik, hiszen az államok világszerte egyre nagyobb mértékben élvezik az állampolgáraik bizalmát, támogatását, olyan jól gondoskodnak a dolgokról.)
Ingves nézetei szerint a bitcoin nem jó pénz, elismeri viszont, hogy a befektetők körében egyre nagyobb a népszerűsége.
A szokásos pénzmosási és fogyasztóvédelmi kifogások mellett úgy vélik, a bitcoin elég nagy lett ahhoz, hogy a törvényhozók elkezdjenek odafigyelni rá.
Ráadásul a svéd központi bank saját blokklánc-alapú digitális valutát tervez, az R3 Corda nevű blokkláncán.
Az e-krona jelenleg a tesztelési fázisban van, az egyik helyi bankhálózat, a Handelsbanken részvételével valós körülmények között próbálják ki a használhatóságát.
(Fordítói megjegyzés 2: a központi banki kriptókkal, CBDC-kel a kibocsátók, mint centralizált résztvevők, gombnyomásra leszabályozhatják a felhasználók MINDEN pénzügyi műveletét. Ez teljesen jó hír a mindenkori ellenzéknek, hiszen mely politikus élne vissza az abszolút hatalmával.)
A világ legtöbb központi bankja osztja a svédek nézeteit, a hírekben viszont kiemelt helyet kapott El Salvador, ahol a héten lépett életbe a bitcoint hivatalos fizetőeszközzé tévő törvény.

Az állampolgárok egy része nem örül ennek, de a Cardano alapítója, Charles Hoskinson, és az ismert aktivista, Edward Snowden is úgy nyilatkozott, szerintük még több ország fog csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez, és a saját pénzrendszerükbe integrálni a bitcoint.

Olvastad már? Az SEC ismét késlelteti a VanEck Bitcoin ETF-ről szóló döntést

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!