Megjelent az első Bitcoin ATM Hondurasban

-

A készülék BTC és ETH vásárlását teszi lehetővé a helyi fiat valutával, személyazonosság-ellenőrzés után.
A Tegucigalpa városában működő TGU Consulting Group az egyik saját irodaházában telepítette le az első automatát az országban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A sajtóhírek alapján a kezdeményezést Juan Mayen, a vállalat ügyvezetője indította, és ez a fővárosban beüzemelt gép az első, amelyik ilyen formában teszi lehetővé a bitcoin vásárlást az országban.
Mayan elmondása szerint eddig erre nem volt mód, bár számos helyi szoftverfejlesztőről tudnak, aki elfogad bitcoint is fizetségképpen.
Honduras lakossága pedig kénytelen volt eddig személyes találkozó keretein belül váltani a kriptopénzt, ez pedig „kényelmetlen, és kockázatos” egy olyan országban, amely magasan áll a bűnözési statisztikákban.
Közép-Amerika törvényhozói több nagy lépést is tettek a kriptoipar irányába, ahogyan a bitcoin elfogadottsága terjed.
El Salvador állami közreműködéssel telepíti az automatákat országszerte, hiszen szeptember hetedikétől hivatalos fizetőeszköz lesz náluk a bitcoin.

Panama egyik parlamenti képviselője szintén beterjesztett egy javaslatot, amely legalizálná a bitcoin helyzetét az országban.
A piac adataiból kiderül, hogy a bitcoin és az ether néhány százalékos pluszban van most az előző 24 órához képest, a cikk írásakor.

Olvastad már? 11%-ot ralizott a Solana az elmúlt 24 órában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a kriptopiac?

A kriptopiac hatalmas lendületet vett, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó emelkedést tapasztalt. A teljes piaci kapitalizáció 2,80%-kal ugrott meg, és május 3-án elérte a...

Májusban 5-10X: A top kereskedők kripto választásai a spekulatív nyereségek számára

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca gyorsan fejlődik, és új lehetőségek jelennek meg a jelentős nyereségre vágyó kereskedők számára. Miközben a bikafutás 2024-ben kibontakozik, a hozzáértő kereskedők kiemeltek egy...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 05.03.

Prémium Ethereum (ETH) Mivel a piaci hangulat megváltozott az elmúlt néhány órában, az Ethereum (ETH) profitált ebből, mivel a napi grafikonja zöldre váltott. A legutóbbi emelkedés azonban lehet,...

Még két hónapig szünetelhet a bitcoin árfolyam-emelkedése

A bitcoin felezéstől széles körben azt várják, hogy pozitív hatással lesz a kriptovaluta árára, de az elemzők rövid távon arra számítanak, hogy a helyzet nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!