A Bitcoin bikák számára az utolsó akadály ezen a héten még mindig eltörölheti a közelmúltbeli veszteségeket, ha a lefelé irányuló BTC nyomás nem marad távol.

A Bitcoin augusztus 28-án tartotta a 49.000 dollárt, miután az Egyesült Államok jegybankja a kritikus ellenállás felé indította a felfutást.

Forrás: TradingView
Minden szem a 49.300 dollárra szegeződik a heti grafikonon.

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD magasabb szinteken hűlt le, miután pénteken késő este megrepesztette a 49.000 dolláros határt.

A munkahét végén pozitív reakciót váltottak ki Jerome Powell Fed-elnöknek az eszközvásárlások szűkítéséről szóló megjegyzései, valamint az inflációval kapcsolatos megjegyzései.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ahogy a Cointelegraph beszámolt róla, a részvények minden idők legmagasabb szintjére emelkedtek, miközben az amerikai dollár gyengült – a Bitcoin élt a lehetőséggel, és kevesebb mint egy óra alatt 1500 dollárt tett hozzá értékéhez.

Mivel a kriptopiacokon egy új „bikás impulzus” mozgásáról beszéltek, a hétvégére a hangulat így messze nem volt medvés.

„Ha a BTC a hét hátralévő részében a ~49.000 dolláros szint felett tud maradni… akkor egy fenomenális heti zárásra készülne” – foglalta össze a Rekt Capital kereskedő elemzője.

Ez a heti zárás azonban a cikk írásakor nem feltétlenül fog megvalósulni, ma hajnalban ugyanis a kriptopénz 48.000 dollárra esett vissza, majd 48.500 dollárra kapaszkodott föl.

Ha mégis sikerülne 49.000 fölött zárni, akkor a bitcoin is visszakerülne abba az apró kéthónapos ablakba, amelyben az év elején 49.000 dollár felett zárt a heti grafikonon.

„Elég nyilvánvalónak kellene lennie, hogy merre tart a Bitcoin” – tette hozzá Ryan Cantering Clark népszerű Twitter-fiók.

A Binance tőzsdén a nap folyamán a vételi és eladási szinteket vizsgálva eközben kiderült, hogy a 48.800 dollár körül lassan kiépül egy támaszvonal, amely éppen 50.000 dollár alatt alakít ki egy közeli állóhelyet az eladókkal.

Forrás: Material Indicators/ Twitter
Cardano bikák újra akcióban, ébredeznek az altok

Az altcoinok eközben leginkább a Bitcoin újbóli erősödéséből profitáltak.

A lapos Binance Coin (BNB) kivételével a piaci tőkeérték szerinti első tíz kriptovaluta szolid emelkedéseket produkáltak az elmúlt 3 napban.

A Cardano (ADA) bikák vezették az előretörést, az ADA/USD közel 10%-kal 2,85 dollárra emelkedett, és ezzel nagyrészt behozta a közelmúltban elvesztett területét, miután történelmi csúcsokat ért el.

A Solana (SOL) a saját rekordöntése után folytatta az emelkedést.

Forrás: TradingView

Az ether (ETH) 3240 dolláron állt, miután szerényebb, 4%-os emelkedést produkált, és még mindig 1,5%-kal maradt el a múlt hét azonos időpontjához képest.

Olvastad már? Jack Dorsey fontolgatja egy decentralizált bitcointőzsde létrehozásának terveit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.