Negyedik alkalommal csökkent a bányászati nehézség

-

A Bitcoin bányászati nehézsége vasárnap újabb negatív kiigazítást könyvelhetett el, a nehézségi ráta május közepe óta majdnem a felére csökkent.
A kriptovaluta-bányászat folyamatos kínai visszaszorítása közepette az új BTC bányászata továbbra is egyre könnyebb, mivel újabb bányászati nehézség-csökkenést hajtott végre a rendszer.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Július 18-án a Bitcoin-hálózat a negyedik egymást követő negatív kiigazítást könyvelhette el a bányászati nehézség tekintetében, 4,8%-kal csökkent a Bitcoin explorer BTC.com adatai szerint.
A legutóbbi bányászati nehézségi kiigazítás a 691,488-as blokknál történt, ami 14,4 trillióról 13,7 trillióra csökkentette a nehézségi szintet, ez a legalacsonyabb szint 2020 júniusa óta.
A nehézségi mérőszámok az elmúlt két hónap során mostanra csaknem a felére csökkentek, miután május 13-án 25 billió fölé emelkedtek.
A legutóbbi Bitcoin-bányászati kiigazítás egy sor egymást követő nehézségcsökkenést követ, amely május 29-én egy közel 16%-os csökkenéssel kezdődött.
A további negatív kiigazítások június 13-án 5,3%-os, majd július 3-án hatalmas, 28%-os csökkenéssel folytatódtak – ez volt a Bitcoin-hálózat legnagyobb bányászati nehézség-csökkenése.
A Bitcoin bányászati nehézsége azt méri, hogy mennyire nehéz bányászni egy BTC blokkot, a magasabb nehézség több számítási teljesítményt igényel a tranzakciók ellenőrzéséhez és az új érmék létrehozásához.
A Bitcoin bányászati nehézségének beállítása 2016 blokkonként, azaz körülbelül kéthetente történik, mivel a Bitcoin úgy van programozva, hogy önbeállítást végezzen a 10 perces átlagos blokkidő fenntartása érdekében.

A Bitcoin folyamatos bányászati nehézségi szintjének csökkenése válasz a bányászok Kínából való elvándorlására, amelyet a helyi hatóságok által a kriptopénz bányászatával szemben alkalmazott jelentős szigorítás okozott.
A folyamatos nehézségcsökkenés párhuzamosan zajlik a Bitcoin hashráta csökkenésével, valamint a csökkenő tranzakciós díjakkal.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Arthur Hayes fokozatos emelkedést jósol 70.000 dollárra

Az ex-BitMEX vezérigazgatója, Arthur Hayes megosztotta véleményét, amely szerint a Bitcoin elérhette a helyi mélypontját, és a következő hónapokban fokozatos emelkedés várható. Előrejelzései a közelmúltbeli...

Elstartolt a bitcoin ETF Hong Kongban, de ami történt, az sokakat meglepett

A januári indulást követően az amerikai ETF-ekből származó intézményi tőkebeáramlás jelentős részét képezte a bitcoin jelenlegi rekordárfolyamának elérésének, 74 ezer dollárnál. Február 15-ig a bitcoin...

ImmutableX (IMX) technikai elmezés 05.03.

Prémium ImmutableX (IMX) A kriptopénz-iparág már a második egymást követő napon mutatott pozitív árfolyammozgást az értékelés tekintetében, 3,37%-os emelkedést rögzítve az elmúlt 24 órában, ami a...

Bitcoin (BTC) árfolyam áttekítés 05.03.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) a kulcsfontosságú keresleti zóna alá süllyedt a 60.000 dollárnál. Ez a terület sakkban tartotta az eladókat, de végül engedett. A CrypNuevo...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!