A Binance felfüggeszti a SEPA euróbeutalásokat

-

Az ügyfeleknek ehelyett a hitel- vagy bankkártyás fizetésre kell hagyatkozniuk.
A Binance, a világ legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje tegnap bejelentette, hogy felfüggesztette az Egységes Euró Fizetési Övezet (SEPA) – az EU fizetési hálózatának euróban történő banki utalási szabványán – keresztül történő beutalások lehetőségét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptotőzsde európai felhasználói egy e-mailt kaptak, amelyben közölték, hogy az ügyfelek nem tudnak többé készpénzt befizetni a SEPA-n keresztül – számolt be a Financial Times.
A SEPA egy olyan hálózat, amelynek célja, hogy az európai fizetéseket gyorsabbá, egyszerűbbé és olcsóbbá tegye az euróban denominált fizetések egységes piacának létrehozása mellett.
A kriptokereskedők a SEPA-t arra használják, hogy nagy mennyiségű készpénzt utaljanak olcsón a tőzsdékre.
Mostantól a SEPA-t használó országokban (jelenleg 36) a Binance ügyfelei nem tudják majd használni a rendszert készpénzbefizetésére.
Az FT szerint a tőzsde azt mondta, hogy a lépés „ideiglenes”, de „rajtunk kívül álló események miatt” történt.
A felhasználók továbbra is képesek eurót kiutalni a tőzsdéről SEPA-n keresztül. A hitel- és betéti kártyás fizetéseket pedig nem érinti a dolog.
A Binance-t már a héten megviselte az a hír, hogy a brit Barclays bank megakadályozta, hogy az ügyfelei pénzt küldjenek a tőzsdére.

Az Egyesült Királyság Financial Conduct Authority hatósága pedig a múlt hónapban fogyasztói figyelmeztetést adott ki a Binance Markets Limited ellen, amely céget a Binance azért vásárolt fel, hogy megkönnyítse egy saját, brit kriptotőzsde elindítását.
Mindezek egyike sem feltétlenül fogja megakadályozni az európai vagy brit Binance-felhasználókat a kereskedésben. Ennek ellenére nehezebbé teszi a dolgot.

Olvastad már? Valamit nagyon félreértett a Barclays a Binance-szel kapcsolatban

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!