Goldman Sachs: az Ethereum népszerűsége miatt az ETH domináns értéktárolóvá válhat

-

A Goldman Sachs szerint az Ethereum okosszerződéseinek népszerűsége azt jelenti, hogy az Ethereum hamarosan megelőzheti a Bitcoint mint az első számú kriptopénz a piaci tőkeérték alapján.
A Goldman Sachs kedden az ügyfeleknek szóló jegyzetében azt írta, hogy a legnagyobb „valós felhasználási potenciállal” rendelkező blokklánc az Ethereum, ami arra utal, hogy az ETH lehet a domináns digitális értéktároló.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Goldman előrejelzése szerint az ether (ETH) teljes piaci kapitalizációja a következő években megelőzheti a Bitcoin (BTC) teljes piaci kapitalizációját – olvasható a Business Insider jelentésében.

„[Az ether] jelenleg a legnagyobb valós felhasználási potenciállal rendelkező kriptopénznek tűnik, mivel az Ethereum, a platform, amelyen ez a natív digitális fizetőeszköz, a legnépszerűbb fejlesztési platform az okosszerződéses alkalmazások számára”.

Az okosszerződések olyan szoftveres környezetben futnak, amelyek lehetővé teszik a digitális szerződések automatizált végrehajtását, a technológia pedig elősegítette a decentralizált pénzügyi (defi) protokollok és a kriptoközpontú decentralizált alkalmazások (DApps) fellendülését.
Az elemzők megjegyezték, hogy a Bitcoin az első lépcsőfok előnye miatt erősebb márkát kapott, azonban úgy vélik, hogy az Ethereum néhány felhasználási esete hiányzik belőle, és a tranzakciók sebessége is elmarad.
A Bitcoin a kemény pénzre és a hálózat biztonságára való összpontosítása miatt még nem kínál olyan szintű funkcionalitást, mint az Ethereum.
Fiatalabb hálózatként az Ethereum is gyorsabban tudott növekedni, mint a Bitcoin. Míg a Bitcoin árfolyama 261%-kal nőtt az elmúlt évben, addig az ETH ugyanebben az időszakban 856%-kal.

Annak ellenére, hogy az Ethereumot a Bitcoin fölé helyezik, az elemzők azt is állítják, hogy az arany jobb értéktároló a digitális eszközöknél, az aranyat ugyanis „defenzív inflációs fedezeti eszközként”, a kriptót pedig „kockázati inflációs fedezeti eszközként” jellemzik.

„Ez a kriptovaluták közötti verseny egy újabb kockázati tényező, amely megakadályozza, hogy ebben a szakaszban biztonságos menedékeszközzé váljanak”.

A jegyzet egy hónappal azután született, hogy a Goldman Sachs befektetési stratégiai csoportjának elemzői azt mondták az ügyfeleknek, hogy a kriptó még csak nem is „befektethető” eszközosztály.
Az elemzők azt mondták:

„Bár a digitális eszközök ökoszisztémája forradalmasíthatja a jövőt, ez nem jelenti azt, hogy a kriptovaluták befektetési eszközosztály lennének”.

Nem a bankok az egyetlenek, akik észrevették, hogy az Ethereum lényeges módon megelőzte a Bitcoint.

A 17 milliárd dollárnyi digitális vagyont kezelő Celsius Network kriptokamatozást és -kölcsönzést nyújtó cég alapítója és vezérigazgatója a Kitco Newsnak hétfőn elmondta, hogy az ether már most háttérbe szorította a Bitcoint a platform felhasználói által birtokolt kriptopénzek tekintetében, és úgy véli, hogy 2022-ben vagy 2023-ban a szélesebb ágazatban is így fog történni.

Olvastad már? Bitcoin-célok: a 36.000 dolláron található a kulcsfontosságú Wyckoff-szint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!