Csökken az etherkészlet, de azért nem annyira

-

A piacon elérhető különböző ETH-alapú pénzügyi termékekből a közelmúltban rengeteg pénzt vontak ki, a múlt héten új rekord született.
Ennek ellenére nincs nagy baj, az idei évben eddig 994 millió dollárnyi beáramlást mértek az elemzők. Így az ETH-alapokban most összesen közel 11,1 milliárd dollár parkol.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az intézményi befektetők továbbra is inkább az eladói oldalt erősítik, de a kiutalások nagyságrendje jelentősen csökkent, így a piaci esés nehezén már vélhetően túl vagyunk.
A CoinShares heti jelentéséből kiderül, hogy a kiutalási ütem 21,4 millióra esett a megelőző héthez képest, amikor is 94 milliót vontak ki a piacról.
Az Ethereum alapok pedig a legnagyobb heti csökkenést szenvedték el 12,7 millióval. A kifejezetten az etherrel foglalkozó alapok az előző hónapok során felülteljesítették a bitcoint, köszönhetően a nagyobb vásárlói igénynek.
Az elmúlt hetek során így egyértelműen kiderült, hogy az intézmények az eladók táborát erősítik, egészen a május 24-i fordulópontig bezáróan.

„A hangulat kicsit leült mostanában, de a befektetők általánosságban elkötelezetten tették a dolgukat, és a piacra befelé folyt a tőke. Idei évben a kriptós befektetési alapok 5,8 milliárddal növekedtek. 2020 egészében ennél csak 13%-kal több, 6,7 milliárd dollárhoz jutottak.”

Az idei bikaciklus csúcsán az intézményi készletek is rekordmagasságba értek. Nem fura hát, hogy a mostani volatilitást kihasználva sok befektető profitot realizál.
Az alapok heti jelentéseiből mindenesetre látható, hogy a piac fokozatosan növekszik. A Fear&Greed Index is kezd magához térni az extrém félelem állapotából.

Hétfőre a BTC árfolyama ismét a 40 ezres zóna fölé kúszott, újból meghódítva pár kulcsfontosságú technikai szintet. Ugyanígy az ether is növekedni tudott, 2500 dollár fölé erősödött.

Olvastad már? Elon Musk azt mondja, hogy a Tesla ismét elfogadja a Bitcoint, amint a bányászok 50% tiszta energiát fog használni

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

JPMorgan Bitcoin figyelmeztetést ad ki

A JPMorgan amerikai bankóriás figyelmeztette a kriptopénz-befektetőket, hogy a Bitcoin még nincs túl a nehezén A JPMorgan amerikai bankvállalat továbbra is óvatos álláspontot képvisel a kriptovalutákkal...

Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

A május friss fejleményeket hoz a kriptopénzek piacán, több kulcsfontosságú szereplő is jelentős lépésekre készül. A befektetők élénken figyelik a trendeket, ahogy a 2024-es bikafutás...

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!