DOGE vs BTC: megkezdődött a kripto „űrverseny” a BitMEX-szel – Elon Musk

-

Megveri vajon a BitMEX és a bitcoin Elon Muskot és a dogecoint? Cél, az első kriptovaluta Hold körüli pályára állítsa.

Úgy tűnik, a 21. század űrversenye Elon Musk és a BitMEX között fog zajlani. Mindkét fél ígéretet tett arra, hogy szó szerint a Holdra küldi választott kriptovalutáját.
Június 4-én a BitMEX kriptotőzsde bejelentette, hogy támogatni kezdi az Astrobotic Technology nevű űrrobotikai céget, abban a küldetésében, hogy a Holdra küldje első kereskedelmi leszállóegységét 2021 végén.
Ez a küldetés lenne az első alkalom, ahol „egy kormányzati, akadémiai, ipari és nemzetközi partnerek koalícióját vezető magánvállalkozás eléri a holdfelszínt”. A BitMEX azt tervezi, hogy megragadja ezt az alkalmat, és egy fizikai bitcoinemblémát vigyen a Hold felszínére.
Muskra, a „dogecoin főszereplőjeként” hivatkozva a BitMEX hozzátette:

„Nincs semmi problémánk a Dog Moneyval, csak úgy éreztük, az lenne a helyes, ha mi a bitcoinnak segítenénk.”

A bejelentés Elon Musk májusi fogadalmát követte, miszerint a SpaceX egy dogecoinból finanszírozott hasznosteher-szállítást tervez első, Holdra tartó rakétájával. Ezzel – Musk állítása szerint – a DOGE lesz az első kriptovaluta, amely eléri égi kísérőnk pályáját.
Elon Musk Twitteren válaszolt a BitMEX csillagászati ​​ambícióira:

„Az új űrverseny elkezdődött!

Az Elon tweetjére adott válaszok nagyrészt a DOGE-nak szurkolnak az űrversenyben, mások azonban megjegyezték, hogy a Földön sokkal sürgetőbb problémák vannak annál, hogy melyik kriptovaluta jut elsőként a Holdra.
Musk Dogecoin-expedíciója sem az első ötlet arra vonatkozóan, hogy a kriptovalutát kivonják ebből a világból. Több olyan projektnek is sikerült bekerülnie a mainstreambe, amely az űrből történő kriptoinfrastruktúra létrehozásával foglalkozik.


2017 augusztusában a Blockstream volt az első vállalat, amely műholdakat indított a bitcointranzakciók űrből történő közvetítésére
2020 augusztusában a Robonomics és a Kusama ambiciózus tervet jelentett be egy „bolygóközi rendszer” kifejlesztésére, amely képes a Mars és a Föld közötti adatok továbbítására a Kusama hálózat segítségével.
A CryptoSat bögreméretű nanoműholdak űrbe küldését vázolta fel 2017 novemberi fehér könyvében, ahol a műholdak elszigetelt kriptográfiai modulként működnének a pályán keringve.

A csapat azt tervezi, hogy később az idei évben pályára állít egy teljes sorozatot nanoműholdjaiból.
Az ugyancsak 2017-ben indult Spacechain szintén sikeresen Föld körüli pályára állított már csomópontokat. 2021. június 3-án bejelentették, hogy egy SpaceX-rakéta fedélzetén elindították a Nemzetközi Űrállomásra telepítésre szánt multisig Ethereum terhet.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!