Steve Wozniak elvesztette Bitcoin csalási ügyét a YouTube-al szemben

-

Steve Wozniaknak most 30 napja van panaszának felülvizsgálatára.
Egy nemrégiben hozott bírósági döntés szerint a YouTube nem felelős a platformján videóként közzétett, kriptovalutával kapcsolatos átverésekért.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Apple társalapítója, Steve Wozniak pert indított a YouTube ellen egy olyan videó miatt, amely a felhasználta egy korábbi előadását egy kamu bitcoin ajándékozás népszerűsítésére – írja a Bloomberg.
Sunil Kulkarnia, a Santa Clara megyei felsőbb bíróság bírója a szerdai előzetes tárgyaláson elmondta, hogy a YouTube-ot, illetve anyavállalatát a Google-t a hírközlési tisztességességről szóló törvény 230. cikke védi – egy szövetségi törvény, amely megvédi az internetes platformokat a felhasználók által közzétett tartalmak felelősségétől.
Wozniak tavaly júliusban egy tipikus átverés miatt perelte be a YouTube-ot, amely azt állította, hogy aki kriptovalutát küld egy bizonyos címre, több kriptovalutát kap vissza.
Az Apple társalapítója azzal érvelt, hogy a YouTube nem csak elmulasztotta letörölni az átveréseket, hanem „érdemben hozzájárult” a csaláshoz azáltal, hogy célzott hirdetéseket adott el a videók alá, és nem ellenőrizte megfelelően a YouTube-csatornákat, amelyekről az átveréseket streamelték.

„Ha a YouTube gyorsan megállította volna ezeket, akkor most nem lennénk itt. Milyen ember nem tiltaná le ezeket a videókat azonnal, amint meglátja?” – mondta.

A per során Wozniak megjegyezte, hogy a YouTube-on található hasonló kriptós csalások más hírességeket is felhasználtak, mint Bill Gates vagy Elon Musk.
Kulkarnia bíró azonban elmondta, hogy ezek a tények nem elegendőek a 230. cikkelyben biztosított mentelmi jog megkérdőjelezéséhez. A bíró 30 napot adott Wozniaknak, hogy felülvizsgálja panaszát.
Wozniak nem az első vállalkozó, aki csatát vesztett a kamu YouTube-hirdetések ellen.

Tavaly júliusban a YouTube ügyvédei elutasító ajánlatot nyújtottak be a Ripple Labs kriptocég által indított ügyben, azzal érvelve, hogy a platform nem felelős semmilyen harmadik fél által biztosított tartalomért – beleértve a csalásokat is.
A bírósági döntéssel egy időben a Google eltörölte a kriptotőzsdék reklámszolgáltatásainak használatát megtiltó 2018. évi irányelvét.

Olvastad már? Újra hirdethetik magukat a Google-ön keresztül a szabályozott kriptotőzsdék

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Lehet, hogy a Raboo jobb kripto a Litecoinhoz és a Filecoinhoz viszonyítva?

Vendégbejegyzés A kriptopiac már évek óta a fékezhetetlen innovációk táptalaja, de egyik sem volt olyan magával ragadó, mint a Raboo (RABT). Míg a Litecoin árfolyama csökken,...

Az első cross-chain kutyás mém érme lehet a következő 1000x érme

Vendégbejegyzés A befektetők sietnek, hogy még időben elcsípjék a multi-chain mém érme előértékesítését, melynek gyűjtése jelenleg meghaladja a 11 millió dollárt. Az április 8-án induló DOGEVERSE ICO-ja...

Mitől csökkent ma a kriptopiac?

A Bitcoin-Halving utáni megnövekedett áringadozás ellenére a kriptoeszközök árfolyamában a top tokenek folyamatosan semleges hangulatot mutatnak a saját grafikonjaikon, ami bizonytalanságot jelez a piac jövőbeli...

Kezd visszatérni az élet az NFT-szektorba

Az első negyedévben a bitcoin új történelmi csúcsokat ért el, az NFT piac pedig tavaly ótta legjobb teljesítményét mutatja. Az NFT szektor 50%-os kereskedelmi forgalomnövekedést...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!