Tényleg 46 millió amerikai birtokol bitcoint?

-

A Newsweek publikált egy cikket, amelyben ezt állították, de vajon honnan jöhetett ez a szám?
A kriptós közösségi média értelemszerűen felbolydult a cikk hatására, hiszen a Newsweek szerint így lesz mainstream a kriptó.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Számos bitcoin-rajongó, köztük például Michael Saylor is tovább osztotta a hírt a saját hozzászólásával együtt:

„A pénzszektor teszi elfogadottá a bitcoint, ahogy a BTC beleépül a biztosítási, banki, befektetési termékeikbe. A Newsweek szerint mostanra 46 millió amerikai rendelkezik bitcoinnal.”


A CoinMetrics alapítója, Nic Carter szerint „ennyi bitcoiner már akkora gazdasági erőt jelent, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, a bitcoin politikai hozadéka hatalmas lehet”.
Dan Held, a Kraken egyik vezetője szerint is hatalmas mérföldkő ez, és a tweetjében úgy fogalmazott, „ez tényleg megtörténik”, ez pedig az úgynevezett hiperbitcoinizáció egyik jelmondata.
A Redditen viszont az elsődleges hozzáállás a hitetlenkedés volt, sokak szerint ez a szám elképesztően túlzó, és ez alapján nem szabad döntéseket hozni.

„Ez nagyon soknak hangzik. A legtöbbünk senkit sem ismer személyesen, aki rendelkezik bitcoinnal, a cikk szerint pedig ez minden hatodik, hetedik emberre igaz lenne.”

A 46 milliós szám egyébként az NYDIG befektetési cég januári közvélemény-kutatásából jött.
A cég márciusban is végzett egy felmérést, akkor viszont az életbiztosítások és a bitcoin kapcsolatában, a Newsweek cikkéhez valószínűleg ez a két felmérés szolgáltatott inspirációt.
Az mindenesetre biztos, hogy a vizsgálat maga nagy figyelmet kapott pont amiatt, hogy ilyen médiafigyelmet kapott.
Mindkét esetben kicsi volt viszont a megkérdezettek köre, az első esetben 1050, a másodikban pedig 2184 USA lakost kérdeztek meg, akik éves jövedelme meghaladja az 50 ezer dollárt. Ez tényleg elég kicsi, még ha statisztikailag értékelhetőnek számít is.
A Newsweek sem segített a tisztázásban, hiszen az NYDIG felmérése alapján 22% a bitcoin-tulajdonosok aránya a cikkben már „a felnőtt lakosság 17%-át” említik.
Eredetileg viszont csak az 50000 dollárnál többet keresőket kérdezték meg, ez a lakosság kisebb hányada, innen eredhet az eltérés.
Egy másik nagy figyelmet kapó eredmén, hogy a megkérdezettek 53%-a a saját bevallása szerint nem birtokol kriptót, de ebből 55%-uk tervezi a vásárlást.

A szintén a közelmúltban a Gemini tőzsde által végzett felmérés ennél kisebb számokat hozott ki eredményként.
Ők 3000 embert kérdeztek meg, és ez alapján jutottak arra, hogy „az USA lakosságának körülbelül 14%-a birtokolhat kriptopénzt, amely 21,2 millió embert jelent”.
Ehhez viszont hozzá kell tenni, hogy a felmérés maga tavaly októberben és novemberben történt, bőven az idei bikafutam, és a drasztikus áremelkedés időszaka előtt.

Olvastad már? Tom Brady is vett bitcoint?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!