A Bitstamp vezérigazgatója szerint sarkalatos ponthoz ért a kriptoágazat

-

Julian Sawyer, a Bitstamp vezérigazgatója azt mondta, hogy egyre nagyobb a kriptopénztudatosság a világ tömegpiacain is.

Miközben a Bitstamp kriptotőzsde egyre elterjedtebbé válik az Egyesült Államokban, Julian Sawyer vezérigazgató a Decryptnek elmondta, hogy a kriptoágazat „sarkalatos pillanat” elé néz, ahogy egyre nagyobb szeletet hasít ki magának a hagyományos piacokból.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Egy igencsak sarkalatos ponthoz érkeztünk az ágazatban” – mondta Sawyer a Decrypt Daily podcastban.

A kirpodomináns világ felől a tömegpiacok felé lendülünk, ahol a High Street emberei a kriptóról és a bitcoinról és az ethereumról beszélnek.

Ezen növekvő kriptopiac közepette Sawyer célkeresztbe vette az olyan ingyenes kereskedőappokat, mint a Robinhood.

„Láttuk az embereket, hogy jön a Robinhood, és az ingyenes – de ismerjük ezt az ingyenességet, valójában megvan neki az ára” – mondta Sawyer, majd hozzátette: „számunkra az átláthatóság az első.”

Ez magában foglalja a díjak és a kereskedéssel és eszköztárolással összefüggő költségek átláthatóságát – mondta Sawyer – valamint a „megbízhatóságot a szabályozói keretrendszeren belül.”

„Ez akkor válik igen fontossá, amikor pénzügyi szolgáltatásokról, banki fizetésekről és kriptováltásról van szó. Minden a bizalomról szól: hová tedd a pénzedet, ahol biztonságban lesz?” – mondta.

Sawyer ezenfelül kiemelte a kereskedési platformok konzisztens üzemidejének fontosságát.

„Amikor a piacok változnak – és tudjuk, hogy napi szinten ezt teszik – akkor biztosak akarunk lenni abban, hogy mindig megkapjuk a likviditást, mindig megkapjuk az árképzést, és a rendszereink mindig működnek.” – mondta, majd hozzátette, „ez egy kicsit az érettségről szól”.

A csúcstámadások idején történő kiesések visszatérő problémának számítanak a kriptokereskedési platformok életében.

Amikor Elon Musk hétvégén a Dogecoint helyezte az SNL főszerepébe, olyan masszív DOGE-eladási fal alakult ki, hogy a Robinhood kriptokereskedési funkciója „problémákat tapasztalt”.

Az alkalmazás ugyanezen szolgáltatása áprilisban is csődöt mondott a „példátlan” kereskedési forgalom következtében.

Januárban, amikor a bitcoin elérte a 40.000 dollárt, a Coinbase, a Binance, a Gemini, a Kraken és a Bitstamp is technikai problémákkal küszködött.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A kripto és a közjó

Általánosságban beszélve a kriptoágazatról Sawyer elmondta, hogy most teljesen más a helyzet, mint három vagy négy évvel ezelőtt volt.

Véleménye szerint most főleg a kriptopénzek különféle felhasználási eseteiről megy a vita, valamint arról, hogy hogyan lehetne azt adoptálni és értelmesen felhasználni a világban.

„Mire használod ezeket a kriptoeszközöket? És hogyan? Hogyan használhatja a társadalom – és ez a hatalmas világ – a közjó érekében?” – mondta.

„Szóval: a fizetésekről szól? Az utalásokról szól? Az e-gamingről szól?”

„Azzal érvelt, hogy a kriptopénzekben rejlő lehetőség jóval nagyobb, mint csak a bitcoin árfolyama, és az a körüli volatilitás. És itt válik igencsak izgalmassá túltekinteni magán az eszközosztályon.”

Olvastad már? 2 éves mélyponton a centralizált tőzsdéken tartott ethereum

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!