A Glassnode adatai azt mutatják, hogy májusban a befektetők ethereumra váltották bitcoinjukat.

Az Glassnode elemzése szerint a tőzsdéken tartott ethereum mennyisége csaknem kétéves mélypontjára esett vissza.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Becsléseik szerint, jelenleg csupán 13,3 millió ETH van a centralizált tőzsdéken, ami a legalacsonyabb érték 2019 júniusa óta. Ezek a platformok nagyjából 52,4 milliárd dollár értékű ETH-t, vagyis a valuta teljes készletének 11,5%-át tárolják.

A központosított tőzsdéken tartott ETH mennyisége 9 hónap alatt 30%-kal csökkent, a 2020 szeptemberében elért 19 milliós csúcsát követően.

Az ETH alacsony tőzsdei jelenléte általában biztató adat a piac számára, mivel a népszerű kereskedési platformok keresletéhez képest csökken a kínálat.

A csökkenő devizamérleg azt sugallja, hogy a hosszú távú befektetők vagyonukat biztonságos eszközökbe költöztetik, vagy lekötik azokat, hogy hozamot termeljenek a decentralizált pénzügyi protokollok előnyeit kihasználva.

A hétfői “Week on Chain” jelentésében a Glassnode azt is megjegyezte, hogy némi csökkenés tapasztalható a bitcoinkitettségében az ethereum javára.

A Glassnode összefüggésbe hozta a bitcoin meglehetősen régi – 6 hónap és 3 év közötti – el nem költött tranzakciós kimeneteinek (UTXO) elköltési viselkedését, és bizonyítékot talált arra, hogy a hosszú távú befektetők elkezdtek ethereumra váltani:

„Noha ez csak empirikus megfigyelés (korrelációs összefüggés), azonban a régebbi BTC-mennyiség növekedése, amely hosszabb idejű tartogatás után kerül vissza a forgalomba, megerősíti ezt a feltételezést.”

A jelentés hozzátette, hogy az elmúlt négy hét során az ethereum on-chain aktivitása jelentősen megnőtt a valuta árának intenzív növekedése alatt.

Továbbá az okosszerződésk, a Uniswap-tranzakciók és a napi tranzakciók száma év eleje óta jelentős emelkedést mutat.

Csatlakozz az Inlockhoz meghívólinkünkön keresztül, és szerezz akár 300 dollárnyi bitcoint!

A napi tranzakciók száma ezen a héten 1,63 milliós rekordot ért el, ami 22,5%-os növekedést jelent a 2017 decemberi csúcshoz képest.

A cikk írásakor az ethereum valamivel 4000 dollár fölött mozog – 5,1%-kal a május 10-én elért 4220 dolláros rekordárhoz képest.

Olvastad már? A Dogecoin Google keresések meghaladták a bitcoin-ét

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!