Egy kanadai tőzsdei cég a „környezetbarát” bitcoint keresi

-

A Ninepoint a bevétele egy részét arra fordítja, hogy a rajta keresztül, ETF-ként eladott bitcoinok szénlábnyomát lecsökkentse.
A kanadai bitcoin ETF-ek kibocsátóinak egyike hivatalos bejelentésben közölte a szándékait, így a Ninpoint Partners LP elsőként gondoskodna a bitcoin hatásainak a kivédéséről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CarbonX-szel történt megegyezésről a hét elején adott hírt a sajtó. Az információk alapján tudjuk, hogy a cég egy egyelőre nem meghatározott részt a bevételeiből arra kívánja fordítani, hogy úgynevezett szén-krediteket vásároljon.
Ezzel a termékei fedezeteként tartott BTC bányászati kibocsátását tudná lenullázni.
A Ninepoint még márciusban jelentette be, hogy az általuk futtatott Bitcoin Trust alapot szeretnék ETF-ként tőzsdére vinni, áprilisban pedig be is adták az ehhez szükséges kérvényt.
Az új partnerség mellett tudományos becslést is kapnak majd a Crypto Carbon Ratings Institute részéről, hogy mekkora a bányászat energiaigénye.
A megvásárolt szén-kreditek pedig tovább lesznek adva az amazóniai esőerdők megőrzését szolgáló célra.
A cég egyik vezetője, Alex Tapscott kommentálta a vállalat lépését, és megosztotta, hogy miért döntöttek így.

„Néhány befektető esetleg aggódhat a bányászat környezetterhelése miatt, és így inkább nem fektetnek be a bitcoinba. Ezért mi egy megoldást ajánlunk erre a dilemmára, amely reményeink szerint megoldja a problémát. Így a befektetők tudnak választani.”

A „felmelegedő óceánok” narratíva továbbra is tartja magát a felületes szemlélők körében, és sokszor azzal támasztják alá az érveket, hogy a világon működő bányászfarmok milyen sok áramot használnak.
(Szerkesztői megjegyzés: hasonlóan „a drogkereskedők pénze”, és „a pénzmosás eszköze” pároshoz, amelyekről már bebizonyosodott, hogy egyszerűen nem igazak; az áramfelhasználás vélhetően meg sem közelíti például a közösségi média, hadianyag-gyártás, vagy éppen a politikai pártok vagy a bankrendszer fenntartásának az energiaigényét.)
Májusban például New York állam Szenátusa elé került egy olyan javaslat, amely évekre betiltaná a bányászatot, a magas energiaigény miatt.

Kínától Iránig a világ számos pontján egyre szigorúbb szemmel nézik a bányászok áramfogyasztását, és ennek a környezeti hatását.
Az érme másik oldala viszont az, hogy a bitcoin-bányászok a megújuló energia legnagyobb vevői lehetnek.

Olvastad már? A Gemini Dogecoin-megtakarítási programot indít

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

A Bitcoin hosszú távú előrejelzése – Miért érdemes figyelni ezt a kulcsindikátort!

A nagyobb korrekciók után a Bitcoin végre pozitív mozgást mutat az árfolyamgrafikonokon, a BTC 24 óra alatt közel 5%-kal emelkedett. A cikk írásának időpontjában a...

A BlastUP token segítségével lehetsz a következő kriptomilliomos? Tudd meg hogyan!

Vendégbejegyzés A BlastUP token óriási hasznossággal büszkélkedhet, mivel a Blast ökoszisztéma része, amely az egyik legnagyobb L2 blokklánc a TVL szempontjából. A BlastUP launchpad platformon tüzelőanyagul...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!