4000 dolláron az ethereum

-

Amerikai ETF-re és egy közelgő blokkláncfrissítésre vonatkozó hírek hajthatják az ETH árát.

A piaci tőke szerinti második legnagyobb kriptovaluta értéke hétfőn meghaladta a 4000 dollárt. Ez a rekord egy figyelemre méltó, teljes heti növekedés eredménye.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hétfőn az ár 3000 dolláron volt, majd másnap elérte a 3500 dollárt, és azóta is növekszik.
Körülbelül 460 milliárd dolláros piaci tőkéjével az ethereum továbbra is második a bitcoin mögött, azonban lehetséges, hogy ez hamar megváltozik.
Míg a bitcoin a digitális készpénz egy formája, az ethereum digitális készpénz és emellett sok minden más is.
Blokklánca lehetővé teszi a decentralizált pénzügyi szolgáltatások világának megteremtését az okosszerződések használatával – melyek lényegében önmegvalósító számítógépes kódok.
Az Ethereum-hálózat okosszerződéseinek köszönhetően a decentralizált pénzügyi szolgáltatások az elmúlt évben széles körben elterjedtek.
Olaf Carlson-Wee, a Polychain Capital alapítója szerint mintegy 75 milliárd dollár van az iparágat irányító decentralizált autonóm szervezetekben.

Jó hír az éterben

Az Ethereum e heti legnagyobb híre pénteken érkezett, amikor a VanEck vagyonkezelő cég kérelmet nyújtott be egy Ethereum-alapú, tőzsdén kereskedett alapra (ETF) az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC).
Az ETF-ek olyan pénzügyi termékek, amelyek lehetővé teszik a befektetőknek az eszközökbe történő befektetést anélkül, hogy azokat közvetlenül megvennék.
Ez egy olcsó és szabályozott módszer a befektetők számára, hogy kriptovalutát vásároljanak a tőzsdén, így az ETF-ek vonzzák a gazdag vagyonkezelő intézményeket, akik nem szeretnének kriptotőzsdéket használni.
Idén négy Ethereum-ETF indult Kanadában. Az első hármat a Purpose, az Evolve és a CI Global Asset Management indította el április közepén, és már a legelső héten 138 millió dolláros kereskedési volument értek el.

Ugyanez a három vállalat Bitcoin-ETF-eket is indított az év elején, melyek szintén nagy sikert arattak. A negyedik kanadai Ethereum ETF-et a 3iQ indította a múlt hónap végén.


Az Ethereum 2.0 körül is egyre nagyobb a várakozás, mely szerint a frissítést követően gyorsabb, olcsóbb és zöldebb lesz a hálózat üzemelése. Az Ethereum-blokklánc jelenlegi verziója később összeolvad a 2.0 verzióval.

Olvastad már? A Rari Capital 11 millió dolláros csalás áldozata lett

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!