A Rari Capital 11 millió dolláros csalás áldozata lett

-

A Rari natív tokenje, az RGT szabadesésben a hír miatt.

A vasárnapi 11 millió dolláros támadás után a Rari Capital a legújabb decentralizált pénzügyi protokoll, amely egy magas árú csalás áldozatává vált.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az optimalizált hozamszéfeket és hitelezési készleteket építő platform egy tweetben erősítette meg a támadást, és elmondta, hogy a teljes vizsgálat következik ezután:


Emiliano Bonassi, etikus hacker szerint a szóban forgó csalás egy „gonosz szerződéses” csalásnak tűnik, amelyben a támadó „átveri” a szerződést, mellyel eléri, hogy tisztességtelen szerződések is szerezzenek hozzáférést vagy engedélyeket.
Az Alpha Finance egy tweetben jelentette be, hogy a hack a Rari kamatozó ibETH-széfjéhez kapcsolódott, de egyetlen Alpha-alap sem volt veszélyben:


A hacker pénztárcájában jelenleg 4005 ETH van, amely meghaladja a 15 millió dollárt, de úgy tűnik, hogy ennek az összegnek egy része más csalásokból származik.
Úgy tűnik, hogy a támadó fontolóra vette, hogy üzenetet küld a Rari csapatának, de végül törölte az üzenethez tartozó tranzakciót, a megfigyelők azonban még a törlés előtt észrevehették az üzenetet függőben lévő tranzakciók között:


Győzelmi köre közben, a támadó üzenete arra utalhatott, hogy az Alpha Homura csapata megakadályozta a további 6 millió dollár ellopását.
A felhasználók már Twitteren találgatják, hogy a csapat kompenzációs terve milyen formában valósulhat meg.
A feltörések és csalások által sújtott felhasználók kártérítése egyre gyakoribbá válik, legutóbb az EasyFi hozta nyilvánosságra kártalanítási tervét egy 60 millió dolláros csalás után.

A Rari Capital csapata volt már közösségi támogatás és gúnyolódás célpontja is. A csapat különösen fiatal tagokból áll, és állítólag egyik fejlesztőjük mindössze 15 éves.
Az egyik legfontosabb befektetőjük, egy Tetranode nevű Twitter-felhasználó az Up Only podcaston azzal viccelődött, hogy annak ellenére, hogy ő maga csak középkorú, a csapat gyakran nevezi őt boomernek.
Míg egyesek kritizálták a csapatot és a fiatalok tapasztalatlanságával magyarázták a támadást, mások szerint a defi biztonsági gyakorlatai folyamatosan fejlődnek, és gyorsan hangot adtak a csapat támogatásának, köztük Joseph Delong, a SushiSwap CTO-ja is:


A Rari tokenje, az RGT 23,24% -kal 13,35 dollárra esett vissza a híreket követően.

Olvastad már? A Nuvei felvásárolta a Simplexet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!